srijeda, 4. siječnja 2017.
Home »
» NEODOLJIVA PITA OD MAKA
NEODOLJIVA PITA OD MAKA
Sastojci
Za biskvite
12 bjelanjaka
210 g šećera
3 vrhom pune žlice brašna
1 prašak za pecivo
200 g mljevenog maka
Za kremu
12 žumanjaka
180 g šećera
7 žlica gustina
2 vanilin šećera
750 ml mlijeka
200 g maslaca
Priprema
1. Uključite pećniu da se zagrijava na 170°C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, ali odmah ih složite tako da pravite 3 zasebna biskvita.
Znači 4 bjelanjaka izmiksajte u čvrsti snjeg, postepeno dodajte 70g. šećera i dalje miksajte.
U posebnoj zdjelici izmješajte veliku vrhom punu žlicu brašna sa vrhom punom žličicom praška za pecivo i 65g. mljevenog maka. Sada to lagano izmiksajte sa bjelanjcima da se sjedini.
Pripremite lim za biskvit cca 20*35, obložite ga papirom za pečenje i izlijte lagano biskvit u njega.
Stavite u pećnicu da se peče cca 10-15 minuta tj. dok blago ne porozi. Istresite ga na rešetku za hlađenje i neka se ohladi , pa ga preokrenite i polako skinite papir za pečenje sa njega i ponovno ga okrenite i ostavite sastrane. Tako pripremite još 2 biskvita.
2. Stavite kuhati 600 ml. mlijeka.
Žumanjke, šećer, gustin, vanilin šećer i 150 ml.mlijeka izmješajte u jednoličnu smjesu kao za puding. Kada mlijeko zakuha, smanjite vatru, sklonite ga sastrane i sada malo po malo uljevajte žumanjke u mlijeko, ali mješajte pjenjačom cijelo vrijeme da se ne stvore grudice. Vratite lonac na vatru, malo pojačajte i cijelo vrijeme mješajte dok ne počne kuhati i zgušnjavati se. kuhajte otprilike do 5 minuta kao kada kuhate puding. Nekaa se krema potpuno ohladi, i u nju izmiksajte 200 g maslaca sobne temperature.
3. Na prikladan pladanj stavite prvu koru, na nju 1/3 kreme, poravnajte ju. Na kremu stavite drugu koru i sada sa valjkom za valjane tijesta lagano prođite po biskvitu da se krema lijepo spoji sa oba biskvita. Na njega stavite 2/3 kreme lijepo ju poravnajte nožem, preko nje biskvit i opet pređite valjkom lagano po tom biskvitu da se sve lijepo spoji. Na treči biskvit stavite ostatak kreme, samo odozgora, lijepo ju nožem izgladite i zaravnajte te ju najboje preko noći stavite u frižider na hlađenje.
Posluživanje
Ja sam recept pisala onako kako sam ga pravila i jedino sam izmjenila količine šećera. Ovdje u receptu su količine koje sam ja stavljala, a ne po orginal receptu… ali evo koliko je u receptu… za biskvit ide 300 g šećera, a u kremu 270 g šećera.
Nama ja ova prilagođena mjera šećera i više nego dovoljno slatka.
Izvor: coolinarika
Related Posts:
PUNJENI ČOKO KEKSIĆI: FENOMENALAN RECEPT ZA 15 MINUTA U nastavku vam donosimo recept za super ukusne domaće čokoladne kekse, a koje možete napraviti za samo 15 minuta. Brzo, ukusno i jeftino. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: -200 g margari… Read More
POSNI FIGARO Sastojci: 2 velika lista oblande 500 gr šećera 150 ml vode 300 gr seckanih i mlevenih oraha 200 gr posnog mlevenog keksa 250 gr posnog margarina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema: Vodu… Read More
KREMASTI KOLAC SA KEKSOM I LINO LADOM! BRZ I UKUSAN KOLAC. Sastojci 400 gr. keksa 1 l. mleka 3 paketic puding od vanile 1 staklenka lino lada duo 250 gr. secera 250 gr. margarina 100 gr. cokolade 100 ml. mleka jos: 50 gr. cokolade za dekorisanje (adsbygoogle = window.adsbygo… Read More
Muči vas tanka i krhka kosa? Sa samo 3 sastojka napravite čudotvornu masku za izgled kose kao s reklame! Brzina rasta kose definitivno zavisi od gena, ali zbog različitih vanjskih i unutrašnjih faktora naša kosa ne raste svojom maksimalnom brzinom. U tome mogu pomoći neki kućni pripravci čiji se recepti prenose iz generacije u… Read More
KINDER PINGUI. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: Biskvit: 4-5 jaja 4 žlice šećera u prahu 1 vanilin šećer 2 žlice kakaa 3 žlice meda 1 prašak za pecivo 1 žlica ulja 4-5 žlica brašna Krema 3 dl vrhnja za … Read More
0 komentari:
Objavi komentar