srijeda, 4. siječnja 2017.
Home »
» NEODOLJIVA PITA OD MAKA
NEODOLJIVA PITA OD MAKA
Sastojci
Za biskvite
12 bjelanjaka
210 g šećera
3 vrhom pune žlice brašna
1 prašak za pecivo
200 g mljevenog maka
Za kremu
12 žumanjaka
180 g šećera
7 žlica gustina
2 vanilin šećera
750 ml mlijeka
200 g maslaca
Priprema
1. Uključite pećniu da se zagrijava na 170°C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, ali odmah ih složite tako da pravite 3 zasebna biskvita.
Znači 4 bjelanjaka izmiksajte u čvrsti snjeg, postepeno dodajte 70g. šećera i dalje miksajte.
U posebnoj zdjelici izmješajte veliku vrhom punu žlicu brašna sa vrhom punom žličicom praška za pecivo i 65g. mljevenog maka. Sada to lagano izmiksajte sa bjelanjcima da se sjedini.
Pripremite lim za biskvit cca 20*35, obložite ga papirom za pečenje i izlijte lagano biskvit u njega.
Stavite u pećnicu da se peče cca 10-15 minuta tj. dok blago ne porozi. Istresite ga na rešetku za hlađenje i neka se ohladi , pa ga preokrenite i polako skinite papir za pečenje sa njega i ponovno ga okrenite i ostavite sastrane. Tako pripremite još 2 biskvita.
2. Stavite kuhati 600 ml. mlijeka.
Žumanjke, šećer, gustin, vanilin šećer i 150 ml.mlijeka izmješajte u jednoličnu smjesu kao za puding. Kada mlijeko zakuha, smanjite vatru, sklonite ga sastrane i sada malo po malo uljevajte žumanjke u mlijeko, ali mješajte pjenjačom cijelo vrijeme da se ne stvore grudice. Vratite lonac na vatru, malo pojačajte i cijelo vrijeme mješajte dok ne počne kuhati i zgušnjavati se. kuhajte otprilike do 5 minuta kao kada kuhate puding. Nekaa se krema potpuno ohladi, i u nju izmiksajte 200 g maslaca sobne temperature.
3. Na prikladan pladanj stavite prvu koru, na nju 1/3 kreme, poravnajte ju. Na kremu stavite drugu koru i sada sa valjkom za valjane tijesta lagano prođite po biskvitu da se krema lijepo spoji sa oba biskvita. Na njega stavite 2/3 kreme lijepo ju poravnajte nožem, preko nje biskvit i opet pređite valjkom lagano po tom biskvitu da se sve lijepo spoji. Na treči biskvit stavite ostatak kreme, samo odozgora, lijepo ju nožem izgladite i zaravnajte te ju najboje preko noći stavite u frižider na hlađenje.
Posluživanje
Ja sam recept pisala onako kako sam ga pravila i jedino sam izmjenila količine šećera. Ovdje u receptu su količine koje sam ja stavljala, a ne po orginal receptu… ali evo koliko je u receptu… za biskvit ide 300 g šećera, a u kremu 270 g šećera.
Nama ja ova prilagođena mjera šećera i više nego dovoljno slatka.
Izvor: coolinarika
Related Posts:
LIJEČNICI SU ZAPREPAŠTENI: Ovaj recept jača i obnavlja kosti koljena i zglobova! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sljedeći recept jača strukturu kostiju, i vraća normalnu funkciju zglobova i koljena. kako_obnoviti_hrskavicu_kolena Prema riječima stručnjaka, nepravilno držanja t… Read More
OVO JE JEDAN OD ONIH BRZIH I JEDNOSTAVNIH KOLAČA ZA SVAKI DAN:DOMAĆE KOCKE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ovo je jedan od onih brzih i jednostavnih kolača za svaki dan,ništa spektakularno,ali zaista super ukusan,mekan i aromatičan kolač…. SASTOJCI • 180g smeđeg šećera • … Read More
KOLAČ(NA ČAŠE) – SMIKSAN JE U 5 MINUTA! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci mjera 1 čaša(2,5 dcl) 1 čaša ulja 2 čaše šećera 2 vanilin šećera 4 žumanjka 2 čaše jogurta 2 čaše brašna 2 čaše mljevenog maka 1 prašak za pecivo čokoladna g… Read More
JEDNOSTAVAN RECEPT ZA UKUSAN KOLAČ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno: 1 l mlijeka 12 žlica gustina 8 žlica šećera 2 vanilin šećera 25 dag margarina ili maslaca 1/2 l slatkog vrhnja za šlag 30 dag čokolade za kuhanje I … Read More
PLAZMA ŠNIT TORTA, SUPER KOLAČ ZA SVE PRILIKE, SVI ĆE BITI ODUŠEVLJENI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci Biskvit: 5 jaja 5 kašika brašna 5 kašika šećera 1 kašičica praška za pecivo Fil: 200 slatke pavlake 400 krem sira 3 kašike štaub šećera 3 kašike mljevene pl… Read More
0 komentari:
Objavi komentar