utorak, 3. siječnja 2017.

ZEBRA KOLAČ SA ČOKOLADOM





SASTOJCI – mera je šolja od 200 ml :



4 jaja
200 ml šećera
200 ml ulja
200 ml mleka
400 ml brašna, oštrog
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
2 kašike kakaoa
2 kašike vrele vode

Odgore:

100 gr čokolade
100 ml slatke pavlake

PRIPREMA:

Belanca ulupati sa prstohvatom soli, pa dodati šećer i opet mutiti.

Zatim dodati žumanca.

Lagano umešati varjačom brašno.




Zatim dodavati mleko, ulje, pa prašak za pecivo i vanilin šećer.

Kakao razmutiti u vreloj vodi.

Podeliti smesu na dva dela pa u drugu umešati kakao i vodu.

Stavljamo tri kašike žute smese pa u krug 3 kašike tamne smese, sve dok obe smese ne potrošimo šaramo kolač u krug ( slika )

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Oečen zebra kolač ohladiti za odgore staviti preliv.

Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja ali da ne provri. Ubaciti komadiće čokolade i mešati dok se ne otopi.

Tim prelivom preliti kolač i ostaviti da se stegne.



izvor: http://www.istinito.net/

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar