ponedjeljak, 6. veljače 2017.

BAKLAVA BEZ KORA SA JOGURTOM: NAJPROSTIJI RECEPT!




Foto: Thinkstock



Sastojci
100 gr. mlevenih oraha 100 gr suvog grožđa 1 jogurt 1 šoljica ulja 3 šoljica mleka 3 šoljice brašna 3 šoljice griza 1 prašak za pecivo Sirup: šećer, 500 gr voda, 1/2 litra sok od jednog limuna
Priprema:

U vanglicu staviti orahe, suvo grožđe, jogurt, mleko, brašno, ulje, griz, prašak za pecivo i sve lagano dobro izmešati, piše stvarukusa.rs.



Sipati u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 180 C stepeni. Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min…Iseći na željeni oblik.

Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta…

Napomena: ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća – ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.



http://www.stvarukusa.rs/

0 komentari:

Objavi komentar