petak, 3. veljače 2017.
Home »
» EDITINA TORTA – LAGANA ZA PRIPREMU I NIJE VAM POTREBNA PEĆNICA
EDITINA TORTA – LAGANA ZA PRIPREMU I NIJE VAM POTREBNA PEĆNICA
Torta za one koji nemaju puno vremena a ne treba ni puno para. Ja kupila gotove kore za tortu,a mozete i praviti biskvit kakav želite…..
TEŽINA IZRADE: LAGANO
POTREBNO VRIJEME: MALO VIŠE OD 30MIN
SASTOJCI;
Pakovanje gotovih kora
2 pudinga,(ukus koji volite)
8 dl mlijeka
100 gr čokolade za kuhanje
1/2 margarina
1/2litra hulala šlaga (ili neki drugi koji vam stima)
Malo mlijeka ili soka za natopiti kore,
Šecer po potrebi, to jeste ukusu
ZA DEKORACIJU;
2 vrecice slaga
Malo čokolade po izboru…
POSTUPAK:
Dva pudinga skuhati u 8 decilitara mlijeka, zatim u baciti čokoladu za kuhanje, nakon sto se rastopi stavljamo pola margarina i mjesamo da sjedinimo masu koju ostavimo da se ohladi.
Umitite 1/2litra hulala slaga ( ili neki drugi nebitno), dobro umuceni šlag pomjesajte sa pudingom koji se ohladio, u puding možete po želji ubaciti grožđice, kokos, orahe, bademe isl.
Dobijenu smjesu premazemo preko kora i prelazimo na dekoraciju, isjeckanu čokoladu i umuceni slag dekorisemo kako želimo, na mjesto sjeckane cokolade mozete staviti nesto po vasem izboru,
Uživajte!!!
0 komentari:
Objavi komentar