![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjq02StbAYZ6yYZvmCnCSJ8NIujfcKE4ek4onVrZjU2QEvP2IHQyds8CUal2v2HjQsQpvk_LtEjY-DX1CRVoeogNTeQ_MAhIY3-65aRfs6eS6XltWMYD8x99cHUCA56TBzKz_HRtMivgVNZ/s640/quiz_image5670a7e934a6f.png)
Opustite se, ipak su praznici, a praznike treba bogato proslaviti. Videli smo mnogobrojne recepte sa slaninom, prženice, carbonara, musaka, obavezan dodatak za doručak uz pržena jaja… Vreme je za revoluciju u hrani, a slaninu dignuti na viši nivo sa kreativnijim receptima.
Prvo tiganj poprskajte ili namažite uljem
Zatim isecite papir za pečenje koji odgovara dimenzijama tiganja i stavite papir u tiganj
Sad dolazi zabavni deo. Položite listiće slanine od centra tiganja tako da se malo preklapaju na ivicama
Iseckajte krompir na kolutove jednake debljine
Poslažite ih u krug tako da naležu jedan na drugi
Začinite krompir solju i biberom
Kada ste to završili, oborite trake slanine preko vrha
Stavite mali poklopac na pitu kako se u toku pečenja slanina ne bi savila. Tiganj stavite na pleh, a zatim u rernu
Stavite mali poklopac na pitu kako se u toku pečenja slanina ne bi savila. Tiganj stavite na pleh, a zatim u rernu
Pecite oko dva i po sata na 175 C. Kad bude gotovo, prevrnite tiganj u tanjir
Njeno veličanstvo – Pita od slanine
0 komentari:
Objavi komentar