četvrtak, 9. veljače 2017.

LAGANI KOLAČ SA VIŠNJAMA KOJI ĆE VAS OBORITI SA NOGU…OBAVEZNO PROBAJTE


SASTOJCI:
Za tijesto:



6 jaja

250 g šećera



160 g Pšeničnog glatkog brašna

160 g Pšeničnog oštrog brašna

250 g maslaca

1 Prašak za pecivo

100 ml mlijeka

2-3 žlice kakaa u prahu



malo Cimeta mljevenog

500 g ocijeđenih višanja iz kompota light ili 500 g svježih višanja bez koštica



Za kremu:

750 ml mlijeka

2 vrećice Pudinga vanilin

2 Vanilin šećera

200 g maslaca

2 žlice šećera u prahu
PRIPREMA:
1. Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
2. Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.
3. Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C.
4. Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi.
5. Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu.
6. Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.

POSLUŽIVANJE:
Tako pripremljeni kolač narežite na kocke ili rombove i poslužite.

SAVJET:
U sezoni višnje iz kompota možete zamjeniti svježim trešnjama.



receptizasavrsenajela.blogspot.baIzvor:

0 komentari:

Objavi komentar