srijeda, 8. veljače 2017.

MESNA STRUCA SA JAJIMA (MEATLOAF WITH EGGS)

1


Odlican recept negdje sa interneta, sve se nabrzinu sastavi, stavi u rernu peci i dok se raspremite i popijete kaficu rucak gotov. Toplo preporucujem.



Sastojci
Za dvije mesne struce
1 kg fasiranog mesa
1 glavica ljubicastog luka
3 – 4 cehna bijelog luka
1 kasikica soli
1 kasikica crvene mljevene paprike
1 jaje
3 kasike sjeckanog persina
1/2 solje prezle
po zelji ljute mljevene paprike, bibera, bijelog luka u prahu
Za punjenje
4 kasike kiselog vrhnja
6 do 8 jaja
4 lista topivog sira (sir za sendvice)
sir, biber

Priprema
1.
Dodati sve sastojke zajedno i mijesati tek toliko da se sve fino sjedini.

2.
Pripremiti dva kalupa za meatloaf, premazati uljem i smjesu podijeliti na dva dijela. Napraviti udubljenja u sredini, pa u svako udubljenje dodati po dvije kasike kiselog vrnja. Na kiselo vrhnje poredati isjeceni sir.



3.
Preko sira razbiti jaja. Posliti, pobiberiti pa peci u rerni na 180 C oko sat vremena ili dok unutrasnja temperatura dosegne bar 170 C a jaja se fino zapecu. Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar