četvrtak, 2. veljače 2017.

OVO MORATE PROBATI LEDENE KOCKE SAMO OVAKO I NIKAKO DRUGAČIJE






SASTOJCI


Biskvit
7 bjelanjaka
7 žlica šećera u prahu
7 žlica brašna prstohvat soli
120 ml mlakog mlijeka




Krema prva
7 žutanjaka
7 žlica šećera
5 žlica škrobnog brašna
750 ml mlijeka
250 gr margarina za kreme



Krema druga

2 vrećice šlag pjene 250 ml mlijeka




PRIPREMA

Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg. U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati. Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.

Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta. Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko. Biskvit ohladiti.

Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu. Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka. Kremu premazati preko ohlađenog biskvita. Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.



Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).

Izvor: receptii-i-ideje.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar