četvrtak, 9. veljače 2017.

TAKO JEDNOSTAVNO, A TAKO BOGATO! VAŠI UKUĆANI ĆE OVO STALNO TRAŽITI






Kada želite da provedete mirno veče kod kuće, uživajući u dobroj hrani na kauču dok gledate omiljenu seriju, probajte ovaj recept i doživljaj će biti potpun!



Potrebno je:

1 i 1/3 šolje tople vode,
1 kesica suvog kvasca,
1 kašičica šećera,
3 i 1/2 šolja brašna,
1 i 1/2 kašičice soli,
5 viršli,
100 g rendanog kačkavalja.

Način pripreme:

U toplu vodu sipajte suvi kvasac i šećer i ostavite par minuta. U međuvremenu u činiji pomešajte brašno i so, pa dodajte smesu sa kvascem i zamesite testo.



Ostavite testo u pokrivenoj činiji dok ne postane duplo veće, pa ga presecite i pola zamrznite za sledeći put. Može da stoji u frižideru i do tri meseca.

Podelite testo na pet delova. Uzmite jedan pa ga malo rastanjite, pospite rendanim kačkavaljem, pa stavite viršlu i sve zajedno uvijte.

Isecite viršlu na nekoliko komada, ali ne do kraja, pa ih okrenite i izvrnite na jednu i drugu stranu.




Stavite u pleh, pa pecite na 200 stepeni oko 10 minuta, dodajte još malo rendanog kačkavalja i pecite još pet minuta.

Poslužite uz kečap ili druge dodatke po želji i uživajte!

zena.blic.rs

0 komentari:

Objavi komentar