petak, 6. svibnja 2016.

KARLSBADER TORTA OD OBLATNI

4c42b56e76621de3128ec1bfcbda33a8_header



Sastojci
150 g naribane gorke čokolade
125 ml slatkog vrhnja
3 žumanjka
150 g šećera
1 žlica Vanilin šećera Dolcela
150 g maslaca
1 omot oblatni
150 g popečenih nasjeckanih lješnjaka



Priprema
1.
Fino naribanu čokoladu umiješajte u mlako vrhnje te miješajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi.
2.
Zatim dodajte žumanjke, šećer i vanilin šećer.
3.
Uz stalno miješanje zagrijte smjesu, ali pripazite da ne zakuha. Maknite s vatre, umiješajte maslac, te miješajte dok smjesa ne postane glatka.
4.
U kalup za tortu naizmjenično stavljajte oblikovane oblatne, namažite ih kremom i pospite nasjeckanim lješnjacima. Ponavljajte postupak dok ne napunite kalup. Završite oblatnom.
5.
Tortu ohladite, a zatim je prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Poslužite po želji ukrašeno šlagom.
Savjet
Da dobijete okrugli oblik oblatne, uzmite kalup promjera 24 cm i nožem pažljivo izrežite oblatnu.

coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar