subota, 14. svibnja 2016.

ČOKO-LJEŠNJAK TORTA








SASTOJCI
Biskvit
• 15 dkg očišćenih i nasjeckanih lješnjaka
• 6 bjelanjaka
• 6 žlica šećera
• 2 žlice brašna
• 2 žlice krušnih mrvica (prezla)
• linolada (nutella, eurokrem)

Krema
• 6 žutanjaka
• 25 dkg šećera
• 1/2 l mlijeka
• 10 dkg čokolade za kuhanje
• 1 žlica Gussnela Dolcela
• 1 puding od vanilije
• 4 žlice brašna
• 1 margarin



Glazura
• 500 ml slatkog vrhnja
• čokoladne mrvice (i ukrasi po želji)

PRIPREMA
-Na dno okruglog kalupa staviti papir za pečenje i staviti nasjeckane lješnjake.

Priprema biskvita:
-Od šest bjelanjaka napravite snijeg, a zatim dodajte šećer, brašno i prezle.
-Kada ste dobro promiješale sve sastojke, izlijte smjesu u kalup, poravnajte i stavite u pećnicu.
-Kada je biskvit pečen, otvorite kalup te na brzinu okrenite biskvit tako da sada biskvit bude na dnu, a lješnjaci na vrhu.
-Preko lješnjaka namazati lino ladu.
Kremu kuhati na pari

Priprema kreme:
-U veću posudu sipati vode, na nju manju posudu u kojoj smo izmijesali:
6 žutanjaka i 25 dkg šećera, pa dodavati jedan po jedan ostale sastojke. Puding od vanilije bi bilo najbolje prvo rastopiti u malo mlijeka (kojeg ste oduzeli od potrebnih pola l) pa zatim ubaciti u kremu. Krema se kuha negdje oko 20 min na laganoj vatri uz stalno miješanje. Kuhana kada lagano očvrsne (kao kad kuhate puding).
-Kada se krema ohladila, narežite u nju jedan margarin i dobro izmiksajte. Vratite biskvit u kalup sa lješnjacima gore, te u njega izlijte kremu i poravnajte.
Staviti u frižider, i kad se krema malo stisne, ukrasiti slatkim vrhnjem, ili po želji.

Posluživanje
Ja sam ispekla još jedan manji biskvit od polovice satsojaka potrebnih za biskvit i stavila na kremu.

Izvor: https://www.coolinarika.com

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar