Sastojci
Biskvit
5 jaja
27 dag šećera
5 žlica hladne vode
25 dag glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Krema
20 dag šećera
20 dag margarina
1 žlica kakaa
4 – 5 rebara čokolade za kuhanje
4 dcl mlijeka
Priprema
1.
Cijela jaja dobro izmiksat sa šećerom. Dok se sve lijepo ne zapjeni. To je najbitniji dio pripreme.
2.
Dodat pet žlica hladne vode.
3.
Pa brašno s praškom za pecivo. Lagano umiješat.
4.
Izlit u tepsiju (20ak sa 30ak cm – popularno zvana tepsija na točke :)) obloženu pek papirom.
5.
Stavit u pećnicu ugrijanu na 180 stupnjeva. (Peć dok čačkalica ne izađe suha)
6.
Kad se ohladi, rezat kocke.
7.
Otopit satojke za kremu i pustit da se prohladi.
8.
Kocke uvaljat u kremu pa u kokosovo brašno.
Posluživanje
U ovoj tepsiji dobiju se veće kocke. Ako volite manje onda peći u tepsiji dimenzija 30ak sa 40ak centimetara ( po domaći srednja tepsija) uz malo povećanje doze (6 jaja, 30 dkg brašna, 30dkg šećera, 7 žlica vode, 1 pp). Također malo povećat sastojke za kremu, to uvijek radim odokativno.
Još nešto… da bi se dobile lijepe, bijele, uredne kocke, nakon šta ih umočimo u kremu ostavimo ih malo da se ocijede na papiru pa ih tek tad uvaljamo u kokos…
Također često maknem rubove biskvita, smrvim ih, dodam malo ruma, kreme od čupavaca, pa oblikujem kuglice koje uvaljam u mljevene orahe.
1.
Cijela jaja dobro izmiksat sa šećerom. Dok se sve lijepo ne zapjeni. To je najbitniji dio pripreme.
2.
Dodat pet žlica hladne vode.
3.
Pa brašno s praškom za pecivo. Lagano umiješat.
4.
Izlit u tepsiju (20ak sa 30ak cm – popularno zvana tepsija na točke :)) obloženu pek papirom.
5.
Stavit u pećnicu ugrijanu na 180 stupnjeva. (Peć dok čačkalica ne izađe suha)
6.
Kad se ohladi, rezat kocke.
7.
Otopit satojke za kremu i pustit da se prohladi.
8.
Kocke uvaljat u kremu pa u kokosovo brašno.
Posluživanje
U ovoj tepsiji dobiju se veće kocke. Ako volite manje onda peći u tepsiji dimenzija 30ak sa 40ak centimetara ( po domaći srednja tepsija) uz malo povećanje doze (6 jaja, 30 dkg brašna, 30dkg šećera, 7 žlica vode, 1 pp). Također malo povećat sastojke za kremu, to uvijek radim odokativno.
Još nešto… da bi se dobile lijepe, bijele, uredne kocke, nakon šta ih umočimo u kremu ostavimo ih malo da se ocijede na papiru pa ih tek tad uvaljamo u kokos…
Također često maknem rubove biskvita, smrvim ih, dodam malo ruma, kreme od čupavaca, pa oblikujem kuglice koje uvaljam u mljevene orahe.
0 komentari:
Objavi komentar