četvrtak, 12. svibnja 2016.

EXTRA FINA ČOKO TORTA







Odavno sam prestala da se pridržavam recepata u kuhinji, te u traženju extra coko varijante koja će zadovoljiti moj ukus, nastala je ova torta.

Sastojci:
2 kore po:
3 jajeta,
90g šećera,
50g čokolade,
50g margarina,
50g brašna,
1/2 praška za pecivo
Preliv za obe kore:
3 dl mleka,
Fil 1: 8 jaja, 250g šećera, 1 dl mleka, 1 puna kašika brašna, 100g mleka u prahu, 100g čokolade,
250g margarina, 150g oraha ili lešnika
Fil 2: 3 dl slatke pavlake, 100g kisele pavlake, 3 kašike preh šećera.
Priprema:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu i margarin sobnr temperature, brašno pomešanos pola praška za pecivo. Na kraju lagano, mešajući žicom, dodati umućen sneg od belanaca. Peći u namašćenom i brašnom posutom kalupu prečnika 26cm, ili odgovarajućem četvrtastom, na 180 stepeni nekih 20 minuta. Može se peći i jedna kora, pa preseći po pola.

Prokuvati mleko , pa preliti pečene kore.

Za prvi fil na pari ili u mikrotalasnoj skuvati jaja umućena sa šećerom. Kad se zgusne dodati čokoladu, a uohlađeno umućen margarin i lešnike, odn. orahe.



Za drugi fil umutiti slatku pavlaku i dodati umućenu kiselu pavlaku sa prah šećerom.

Koru premazati prvo braon, pa belim filom, pa ponoviti postupak i sa drugom korom. Ukrasiti po želji, čoko glazurom ili šlagom. ja sam svoju premazala ganache kremom, ukrasila šlagom, i ovila čokoladnom ogradicom.

izvor: coolinarika.com

Related

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar