ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

IDEALNO REŠENJE ZA ZAPOSLENE DAME...VRHUNSKE ČOKOLADNE KOCKE KOJE SE NE PEKU ZA 15 MINUTA







Sastojci
podloga
20 dkg mljevenih petit keksa
15 dkg otopljenog maslaca


crni nadjev
7,5 dcl mlijeka
7 dkg(oko 3 pune žlice) gustine
7 punih žlica šećera
10 dkg tamne čokolade
1-2žlice kakaa


bijeli nadjev
7,5 dcl mlijeka
7 dkg gustine
6 žlica šećera
10 dkg bijele čokolade
+ 4-5 komada banana
+čokoladna glazura



Priprema
1.
Za podlogu dobro promiješati mljevene kekse sa otopljenim i prohlađenim maslacem te dobro utisnuti u kalup ili tepsiju(oko 36×23)
2.
Za prvi nadjev sa malo mlijeka od navedene količine razmutiti gustin a ostatak staviti sa šećerom nek kuha.U zavrelo dodati umućen gustin,tamnu čokoladu i kakao.Kuhati dok se ne zgusne te ODMAH vruće istresti na podlogu.
3.
Zatim poslagati banane izrezane po dužini i odmah kuhati bijeli nadjev po postupku kao i tamni samo dodati 10 dkg bijele čokolade.Kad se zgusne ODMAH i njega preliti po bananama.
Za glazuru:
10 dkg tamne čokolade otopiti na pari sa 3dkg maslaca i preliti po kolaču.(ili glazuru koju inače radite)
#Dobro ohladiti i tek onda poslužiti,najbolje sutradan.
#Da glazura ne bi pucala,nož mora biti oštar ili kolač ostavite prije rezanja malo vani da glazura popusti(ako frižider jako hladi)..

0 komentari:

Objavi komentar