utorak, 24. svibnja 2016.

AKO GA NAPRAVITE PO OVOM RECEPTU, SVI ĆE LUDITI ZA VAŠIM KROMPIROM. IDE KAO PRILOG UZ SVAKO JELO

13




Sastojci

1-2 kg mladi krompirica

so

biber i vegeta

malo ulja



2 kasike putera(margarina)

susama po zelji

malo suhog persuna (moze i bez njega)



Priprema

Krompir skuhajte zajedno sa kozicom (pazite da se neprekuha). Maknite sa peci,ocjedite I dodajte hladnu vodu da se prije ohladi. Ogulite krompir I stavljajte u vatrostalnu posudu u koju ste stavili puter I ulje. Dodajte zacine I susam. Promjesajte I pecite na 250C dok krompir nedobije boju. Povremeno izvadite I prebacite ga u tepsiju. Na kraju pospite persunom,ponovo prebacite ili izmjesajte lagano. Prohladite I posluzite se

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar