utorak, 24. svibnja 2016.

LEDENA TORTA OD KIKIRIKIJA

3ddc7c1342202ff1939ae99b11098ec6_L-640x487




Baš sam neki dan pravila ovu ledenu tortu, pa smo malo za promjenu uživali u ukusnoj kremi gdje prevladava okus kikirikija njamiiii, nažalost nema više. Jedino bi bilo dobro pripaziti na jaja koja kupujete, znači da budu od provjerenog dobavljača, jer ne prolaze termičku obradu, a isplati se probati. Tortu možete jesti odmah iz zamrzivača ili čak iz frižidera kada je malo mekanija tj. kremastija (pokušajte obje varijante).

SASTOJCI

300 g kikirikija
150 g čokolade za kuhanje
1 dcl mlijeka
2 žlice šećera
1 žlica margarina
5 jaja
8 žlica šećera
500 ml šlaga
IZRADA ŠLAG KREME



1. Odvaditi šačicu kikirikija kojeg isjeckate nožem, a ostali dio sameljete.
2. Čokoladu otopiti na laganoj vatri s mlijekom, 2 žlice šećera i margarinom.
3. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
4. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, dodavajući 8 žlica šećera.
5. U umućeni snijeg dodavati jedan po jedan žumanjak.

6. Umutiti šlag, sjediniti sa umućenim bjelanjkom i žumanjcima.

7. Na tacnu koju želite, treba položiti samo obruč od kalupa za pečenje torte, koji ste obložili masnim papirom.

SLAGANJE TORTE OD KIKIRIKIJA

1. Sipati kikiriki po dnu.

2. Staviti umućenu kremu i poravnati.

3. Ponovo sipati kikiriki (dodajte malo i nasjeckanog kikirikija) i po tome žlicom šarati s istopljenom čokoladom.

4. Ponovo staviti kremu i poravnati.

5. Staviti samo sloj čokolade.

6. Staviti kremu i poravnati.
7. Posuti kikiriki i šarati čokoladom.
8. Staviti kremu i poravnati.
9. Posuti kikiriki i šarati sa čokoladom, tako završite dekoraciju.



10. Staviti u zamrzivač, kada se stegne služiti.

SAVJET:
1. Kikiriki mora biti neslan, tako da možete kupiti u ljusci ili kupiti slani pa ga oprati i osušiti u rerni na 50 stupnjeva. Bitno je da si prije početka pripravljanja torte pripremite kikiriki.

Izvor: kolaci.biz

0 komentari:

Objavi komentar