petak, 13. svibnja 2016.

KIKIRIKI KOLAČ

kolac-s-kikirikijem-b997f50293c1d24263692462cfb74c4d_view_l



Za moju nećakinju Lanu, koja se uvijek veseli kikirikiju, skombinirala sam ovaj kolač i jako joj se dopao. Puno kikirikija, karamela i naravno čokolade. Uz sve druge recepte koji se nalaze na našim stranicama, nadam se da će ova slastica steći nove poklonike

Sastojci:
8 osoba

7 jaja
30 dkg kikirikija (10 dkg mljevenog + 20 dkg sjeckanog)
5 žlica + 13 dkg Šećera ( kristal)
malo soli
2 žlice mekog brašna za kolače tip 400
1/2 Praška za pecivo Dolcela
1 žlica kakaa gorkog
200 gr čokolade za kuhanje
10 dkg karamela mliječnih
3 – 4 karamele s lješnjakom (ako hoćete)
15 dkg maslaca (ili margarina)
3 žlice ulja
Priprema:
Pleh veličine 22 x 28 cm obložiti papirom za pečenje.

Rernu uključiti na 200C i početi pripremu.

Biskvit

U zdjeli izmješati 10 dkg mljevenog kikirikija s 2 žlice brašna i 1/2 praška za pecivo.

Posebno miksati 5 bjelanjaka s prstohvatom soli i kada se stvori snijeg dodavati postepeno 5 žlica šećera. U čvrst snijeg dodati postepeno kikiriki s brašnom, lagano izmješati i istresti u pripremljen plah.

Staviti u rernu i temperaturu smanjiti na 175C, peći oko 20 minuta.



Pečen kolač izvaditi iz pleha, ohladiti i odvojiti peki papir, vratiti u pleh.

Krema

U zdjelu, koja može ići na paru, staviti 5 žutanjaka, 2 cijela jaja i 13 dkg šećera i miksati da bude pjenasto. Staviti zdjelu na paru i nastaviti miksati dok krema bude gusta. Dodati jednu žlicu kakaa gorkog, 100 gr mliječnih karamela i nekoliko karamela s lješnjakom (ako ne volite, ne mora). Dodati 100 gr čokolade za kuhanje i miksati do kraja. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se prohladi. U mlaku kremu dodati maslac narezan na kocke, izjednačiti kremu i ohladiti.

Ohlađen biskvit premazati tankim slojem kreme, posuti sjeckanim kikirikijem i preliti ohlađenom kremom

Ostaviti u frižider na jedan sat da se krema ohladi i preliti glazurom od 10 dkg čokolade za kuhanje otopljene na laganoj vatri s 3 žlice ulja.

Posuti čokoladnim zvezdicama

izvor: coolinarika.com

Related

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar