četvrtak, 19. svibnja 2016.
Home »
» KINDER TORTA…
KINDER TORTA…
SASTOJCI
Podloga:
200 grama naseckanih oraha
10 belanjaka
450 grama secera
1 kasika sirceta
200-250 grama eurokrema ili nutelle
Fil:
10 zumanjaka
2 kesice pudinga od vanilije u prahu
3 kasike gustina
3 kasike brasna
10 kasika secera
1.5 litra mleka
3 kesice vanilin secera
100 grama cokolade
1 margarin (375 gr)
250 grama secera u prahu
Za ukrasavanje
70 grama cokolade
3 kasike mleka
1 kasikica margarina
1 kesica slaga u prahu + mleko za mucenje slaga
PRIPREMA
1.
Pecnicu zagrejati na 150 stupnjeva.Tepsiju promera 30×42 cm obloziti papirom za pecenje i na dno posipati naseckane orase. Umutiti 10 belanjaka uz postepeno dodavanje secera i pred kraj dodati 1 kasiku sirceta. Premazati preko orasa i susiti sat vremena na 150 st.
2.
Ispecenu koru prebaciti na vecu tacnu tako da orasi budu gore i jos vruce premazati sa eurokremom ili nutellom.
3.
Odvojiti malo mleka i pomesati sa zumanjcima, pudingom, brasnom, gustinom i sa 10 kasika secera. Zakuvati u ostatak mleka. Jos vruc fil podeliti na 2 jednaka dela.
4.
U jedan deo staviti 3 vanilin secera, a u drugi deo umesati 100 grama otopljene cokolade.
5.
Umutiti 1.5 margarin sa 250 grama secera u prahu i to podeliti u ohladjene filove i dobro ih izraditi.
6.
Iseci okrajke na kori. Neimjenicno stavljati po jednu kasiku zutog i smedjeg fila, tako da u svakom redu ima 5 pusli.
7.
Sa jednom viljuskom oblikovati sve zute puslice, a sa drugom sve smedje puslice. Pomocu noza napraviti male fugne ili udubljenja oko puslica.
8.
Rastopiti cokoladu sa mlekom i kasikicom margarina i pazljivo sipati u fugne. Ja sam koristila najuzi dodatak na sprici a saranje torte, ali treba paziti da se cokolada ne razlije.
9.
Tortu staviti u frizider. Sutradan umutiti 1 slag i samo omazati stranice torte.
Izvor: coolinarika
Related Posts:
Najbolji kolač moje tetke :)!! Najlakši i (meni) najukusniji kolač. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci voće (maline / kupine / jagode/ jabuke) 2 jajeta 200 ml mlijeka 200 ml ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || [… Read More
Kombinacija maka, kreme i prhkih kora, doslovce se topi u ustima…Crna ruža!!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci Za tijesto: 600 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka 300 g šećera 1 Prašak za pecivo Docela 1/4 žličice soli 200 ml mlijeka 1 jaje 100 g maslaca (adsbyg… Read More
NAJBOLJA GIBANICA, koja se najlakse pravi!!! Mozda i neko drugi pravi gibanicu na ovaj nacin, ali verujte da je ovo moj nacin. Tako je lako napraviti je, a uvek uspe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 8 osobe predjela 500 gr gotovih ko… Read More
“Mantije” Sastojci 6 osobe Za tijesto: 700 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka 1,5 žličica soli 400 ml vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za nadjev: 40 g maslaca 150 g crvenog luka 400 g mljevene teletine… Read More
Kaže Piroćanac komšiji… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kaže Piroćanac komšiji dan pred Novu godinu: -Ej komšija, sutra u ponoć ti uzmi pištolj i rokni 2 hica. Kada je došla ponoć čuju se 2 hica iz pištolja a Piroćanac s… Read More
0 komentari:
Objavi komentar