utorak, 24. svibnja 2016.
Home »
» KROMPIR VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ DANAŠNJI RUČAK BAŠ JE BIO POSEBAN
KROMPIR VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ DANAŠNJI RUČAK BAŠ JE BIO POSEBAN
Jednostavno jelo koje će voljeti cijela obitelj.
Sastojci
1 kg krumpira
5-6 jaja
1-2 para domaćih kobasica
2 žlice ulje za prženje
5 dl kiselog vrhnja
Vegeta, sol i papar
Priprema
1.
Iako će vam ovaj recept biti zanimljiv pogledajte i ostale recepte na ovu temu:
http://www.coolinarika.com/recept/francuski-krumpir http://www.coolinarika.com/recept/701719 http://www.coolinarika.com/recept/712408
Obzirom da je riječ o krumpiru pogledajte i kako izgleda početak rasta ove gomoljaste biljke, snimljen u mojem vrtu, danas treći dan nakon nicanja iz zemlje.
2.
Skuhati krumpir u vodi ( ja kuham bez soli ), oguliti i narezati na ploške. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute
U nauljenu posudu za pečenje poslagati pola narezanog krumpira i posoliti ga.
3.
Na krumpir poslagati narezana jaja……
4.
….a zatim kobasice.
5.
Na kraju sve pokriti preostalim krumpirom, posipati Vegetom, popapriti i posoliti…..
6.
……pa preliti kiselim vrhnjem.
7.
Zapeći u pećnici na temperaturi 0d 180° C 20 do 30 minuta dok sve lijepo ne zarumeni.
0 komentari:
Objavi komentar