srijeda, 25. svibnja 2016.

MEDENI DESERT

5-4



Sastojci
1 l mlijeka
1 šolja od 2,5 dl Gussnela Dolcela (gustina)
1,5 šolja šećera
5 kašika kakaa u prahu Dolcela
5o g maslaca
3 kašike meda
1 kom Burbon vanilin šećera
oko 30 kom čokoladni keks



Priprema

1.
U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne. U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.

2.
U kalup 30 x 10 cm obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks







3.
premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći



4.
ukrasiti po želji



5.
fino







Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar