petak, 6. svibnja 2016.

LEDENI VJETAR U MOM IZDANJU

3316d06a6d2fa723d85998700872f357_view_l



SASTOJCI

500 g bjelanjaka
300 g šećera ( kristal)
1 žlica jabučnog octa
za kremu
1 kom Puding vanilija Dolcela
300 ml mlijeka
2 žlice šećera
80 g margarin
za šlag
1 kom Šlag Podravka
125 ml mlijeka
1 žličica Šlagfixa Dolcela
veće po želji, kivi, banana, ribizli, josta….
PRIPREMA

1. Bjelanjke miksati uz dodatak kristal šećera, kad je masa čvrsta dodati veliku žlicu jabučnog octa.

Protvan veličine 40×40 prekriti papirom za pećenje pa na njega izliti čvrsto izmiksane bjelanjke.

Poravnati.

Peći lagano u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva oko sat i deset minuta. Ugasiti pećnicu pa ostaviti koru u pećnici još desetak minuta.

2. Kada se kora ohladila, oprezno je odvojiti od pek papira i prerezati na tri jednake uzdužne trake.

3. Dok se kora peće skuhajte puding u 300 ml mlijeka uz dodatak dvije jušne žlice šećera.




Kuhani puding promješajte i pokrijte prozirnom folijom kako se na njemu ne bi stvorila korica prilikom hlađenja.

U hladan puding pjenasto umiksajte 80 g margarina ili maslaca, kako vam drago, što imate ili volite.

4. Prašak za šlag čvrsto izmiksajte prema uputi na vrečici uz dodatak jedne žličice šlagfix-a.

5. Prvu koru premažete trećinom kreme, posložite narezano voće, ja sam stavila prvi red kivi, po voću premažete šlag pjenu.

Stavite drugu koru, premažete kremom, posložite voće, ja sam stavila kombinaciju banane i kivija, po voću šlag i opet gore treća kora, krema, voće, ja sam stavila domaće zmrznute crvene ribizle i jostu. Po voću šlag i na vrh sam stavila malo ribizli i josti za ukras.

6. Kolač treba dobro ohladiti, mi samo bili nestrpljivi pa sam ga stavila na sat i pol u duboko zamrzavanje, i onda rezala.

Najbolji je kad odstoji preko noći.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar