utorak, 24. svibnja 2016.

MERI TORTA

2-11




Sastojci:

Za koru:

-7 belanjaka

-24 kašike šećera

-1/2 limuna (sok)

Za žuti fil:

-7 žumanjaka

-3 pudinga od vanilije

-15 kašika šećera

-4 kašike gustina



Fil od malina:

-1/2 kg malina

-15 kašika šećera

-6 kašika gustina

Šlag:

-2 kesice šlag pjene

-2-2.5 dcl mlijeka

Priprema:



Kora:

Umutiti belanca i šećer. Nakon toga dodati sok od pola limuna. Peći u plehu koji je prethodno malo premazan uljem pa obložen pek papirom. Peći 20 minuta na 150 stepeni, a onda još 1h na temparaturi od 100 stepeni. I fil Žumanca, šećer, puding i gustin prokuvati u litri mlijeka. U ohlađenu smjesu dodati jedan margarin. II fil 8 dcl vode dodati u najmanje pola kg malina. Tome dodati 15 kašika šećera. Prokuvati 2-3 minute i u to dodati 6 kašika gustina. (po mogućnosti prilikom nanošenja na kolač neka bude mlak) Na kraju umutiti 2 šlaga i nanijeti na ohlađen kolač. Redati: kora-fil-maline-šlag

izvor: coolinarikarecepti.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar