nedjelja, 15. svibnja 2016.

MRAK BAKLAVA








Sastojci
12-14 listova kora za baklavu
200 g mljevenih oraha
100 g mljevene plazme (ili drugog keksa)
100 g rendane čokolade
3 kašike šećera
4 kašike griza
100 ml ulja
malo vode

i još:
100 ml ulja
50 g putera
sirup:
600 g šećera
1 vanilin šećer
700 ml vode



Priprema
1.
Prvo pripremiti sirup: sve sastojke kuhati oko 20 minuta, pa ostaviti da se sirup ohladi!
Sjediniti mljevene orahe, mljevenu plazmu, rendanu čokoladu, griz, šećer,100 ml ulja i malo vode ili soka od limuna.Sve dobro sjediniti. Otopiti ulje i puter. Pleh premazati puterom.Na radnu plohu staviti koru, posuti sa par kašika otopljenog putera i ulja,preklopiti drugom korom, pa na jedan kraj staviti fil.
2.
Zarolati, pa redati u pleh. Na isti način pripremiti i ostale “rolate”. Izrezati na parčad, pa peći na 200 C, oko 40 minuta.
3.
Pečenu baklavu preliti hladnim sirupom.
4.
Kada se baklava ohladi, poslužiti!

http://www.coolinarika.com/

Related Posts:

  • DOBOS TORTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Kore 10 komada jaja 250 gr secera 250 gr brasna 2 vrecice vanil secera Fil 6 komada jaja 200 gr secera 200 gr cokolade za kuhanje 200 gr putera Karamel 13 … Read More
  • ČOKOLADNE TRUBE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Još jedne trube. Ovaj put čokoladne…sa tijestom od oraha i kakaa, čokoladnim filom. SASTOJCI Tijesto 350 gr brašna 150 gr šećera u prahu 180 gr margarina 70 gr mlj… Read More
  • JAKO UKUSNI I BRZO SE SPREMAJU.PRHKI I MIRISNI,MENI JAKO DRAGI! ČAJNI KOLAČIĆI SA JABUKAMA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Za tijesto 150 gr putera (odstojanog na sobnoj temperaturi) 4 supene kasike suncokretovog ulja 2 brdovite supene kasike tvrdog jogurta (moze i domaci,a moze … Read More
  • TIRAMISU ŠNJITE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tiramisu na malo drugačiji način. Biskvit natopljen kavom, krema od svježeg sira i slatkog vrhnja i fantastičan premaz od čokolade. SASTOJCI Biskvit 4 jaja 80 grama… Read More
  • BRZO,UKUSNO,FINA KOMBINACIJA: KARAMEL KOKOS KOLACv (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI 150 g secera, 100g kokosa, 100g griza, 5dcl mleka, fil 7 kasika secera, 5dcl mleka, 125g putera, 1 puding od vanile, glazura 2 slaga,kisela voda. (a… Read More

0 komentari:

Objavi komentar