Ovu oblatnu je pravila moja pok. majka pa moj pok.tata pa sad evo i ja.Deca i odrasli je vole jer je kremasta lagana i nema oraha.Mladja cerka kaze najbolju oblatnu je pravio deda a sto ne znam….
Sastojci 10 osoba
4 jaja
400 gr. secera
2 soljice jake crne kafe ukupno 2 deci
1 margarin
1oo gr. cokolade za kvanje
1 pakovanje oblatni
Priprema
1.
Sjediniti cela jaja ,kristal secer i skuvanu ohladjenu kafiu bez taloga.
Staviti na sporet da se kuva, na srednjoj temperaturi i stalno mesati sa ravnom varjacom.
3.
Kad baci kljuc fil ce biti brzo skuvan malo se zgusne.
Ovako izgleda skuvan fil.Kuvani fil dobro ohladiti.
4.
Otopiti cokoladu i sjediniti je sa izradjenim margarinom.Koristila sam dijamant srebrni margarin.
Ohladjen kuvan fil dodati margarinu i cokoladi mi dobro izmiksati.Fil je gotov.
5.
Podeliti fil na 4 dela.
6.
Filovati prvu drugu trecu cetvrtu koru na rapavu stranu a petu prevrnuti da rapava bude unutra.
7.
Oblatna je gotova .Ptitisnuti je sa tacnom i po tacni stavi malo tereta.Dobro ohladiti i seci.
Posluživanje
Pogodna je i da se zamrzne i moze se odma jesti kad se izvadi.Prijatno.
Tagovi
1.
Sjediniti cela jaja ,kristal secer i skuvanu ohladjenu kafiu bez taloga.
Staviti na sporet da se kuva, na srednjoj temperaturi i stalno mesati sa ravnom varjacom.
3.
Kad baci kljuc fil ce biti brzo skuvan malo se zgusne.
Ovako izgleda skuvan fil.Kuvani fil dobro ohladiti.
4.
Otopiti cokoladu i sjediniti je sa izradjenim margarinom.Koristila sam dijamant srebrni margarin.
Ohladjen kuvan fil dodati margarinu i cokoladi mi dobro izmiksati.Fil je gotov.
5.
Podeliti fil na 4 dela.
6.
Filovati prvu drugu trecu cetvrtu koru na rapavu stranu a petu prevrnuti da rapava bude unutra.
7.
Oblatna je gotova .Ptitisnuti je sa tacnom i po tacni stavi malo tereta.Dobro ohladiti i seci.
Posluživanje
Pogodna je i da se zamrzne i moze se odma jesti kad se izvadi.Prijatno.
Tagovi
0 komentari:
Objavi komentar