petak, 27. svibnja 2016.
Home »
» TORTA OBAVEZNO PROBAJTE OVA JE NAJBOLJA KOJU SAM DO SADA PROBALA
TORTA OBAVEZNO PROBAJTE OVA JE NAJBOLJA KOJU SAM DO SADA PROBALA
Sastojci
kora:
6 kom. jaja
5 zlica brasno
6 zlica secer
5 zlica ulja
6 zlica mleko
1 paketic prasak za pecivo
krema:
300 ml. vrhnje za slag
5 zlica vrhom punih kiselog vrhnja
po ukusu
amarena
200 gr. secer u prah
ganaz:
100 gr. cokolade
100 ml. vrhnje za slag
Priprema
1.
Najpre odeliti belancat od zumancat.Belancat stavite u posudu za mucenje.Dodajte prstohvat sol,te umutite u cvrst sneg.Dodajte secer,te mutite dok se secer otopi.Dodajte ulje i mleko u tankom mlazu.Miksajte dok se sve lepo poveze.
2.
Namalite mikser na najmanju brzinu,pa dodavajte zumancat jedno po jedno.Mutite samo dok se povzu.Iskljucite mikser.Sad dodajte prosijano brasno sa praskom za pecivo.Rucno varjacom promesajte dok se sve lepo poveze i sajedini.
3.
Pleh u koji ce te peci,pokriti pek papirom.Na papir izliti masu,zagladiti po povrsini,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici i pecite na 200 stepeni 25 minuta.Proverite cackalicom dali je kora pecena.Svaka pecnica nepece isto.
4.
Pecenu koru ostavite da se ohladi,potom lagano skinite papir,te presecite koru po duzini.Ostavite sa strane do upotrebe.
5.
U drugu posudu za mucenje,stavite vrhnje za lsag.Mutiti dok postane blago cvrst.Dodajte secer u prah,te mutite jos malo dok se sve poveze.Na kraju dodajte kiselo vrhnje.Mutiti dok se poveze.Dobicete dosta cvrstu kremu,tako da nije vam potreban obruc oko torte.
6.
Sad stavite prvu koru.Na koru stavite pola kreme.Nad kremu poredzajte amarena.
7.
Stavite drugu koru.Blago pritisnite prstima da se lepo povezu.
8.
Sad celu tortu premazite kremom odozgo i sa strane.Stavite u hladnjak tok spremite ganaz.
U serpicu stavite vrhnje.Serpicu stavite na vatri,pa kad se vrhnje zagreje,dodajte nalomljenu cokoladu.Maknite sa vatre,pa produzite mesati dok se cokolada otopi.Ostavite nek se ganaz ohladi i malo stehgne,te prelijte preko torte.
9.
Ostavite tortu u hladnjak neka se stegne najmanje 3 saata,potom secite na snite,te posluzite.
Prijatno!
Izvor: coolinarika.com
Related Posts:
KARAMEL SLADOLED-DOMAĆI A KAO DA JE IZ NAJBOLJE SLASTIČARNE – ZA OVAJ RECEPT VAM NEĆE TREBATI MAŠINA ZA SLADOLED! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 6 zumanjka 250 gr secera 2 zlicice naribana korice neprskanog limuna 1 dl svezi procedjeni sok od limuna 1/2 Litre slatkog vrhnja ( umucena u slag ) Pripr… Read More
KINDER TORTA… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Podloga: 200 grama naseckanih oraha 10 belanjaka 450 grama secera 1 kasika sirceta 200-250 grama eurokrema ili nutelle Fil: 10 zumanjaka 2 kesice pudinga … Read More
SOČNE I PJENASTE ČOKOLADNE KOCKE GOTOVE ZA 15 MINUTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 4 šalice sitno mljevenog šećera 1/2 šalice kakaa u prahu (nezaslađenog) 1/4 šalice mlijeka s višim udjelom masnoće 1/2 šalice maslaca 2 žličice ekstrakt… Read More
TORTA TUFAHIJA SAMA SAM JE SMAZALA KĆERKA NIJE DOČEKALA NI DA JE PROBA… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 6-7 jabuka voda šećer orah grožđice cimet Za biskvit 5 jaja 5 žlica šećera 5 žlica brašna Za ukrašavanje šlag šarene mrvice (adsbygoogle = window.ad… Read More
15- MINUTNI BANANKO KOLAČ OVO SVI VOLE SA NJIM NEMOŽETE POGRIJEŠIT (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Idealno za dijecu…ja sam složila prvi puta radi kceri a na kraju svi poludjeli…hehe… Sastojci: 30g želatine u prahu 0,3 dcl vode 300g šećera 1kom ekstrakta od ba… Read More
0 komentari:
Objavi komentar