četvrtak, 12. svibnja 2016.

TORTA SA JAGODAMA KOJA SE NE PEČE






Sastojci

Za podlogu:
200 gr digestiv keksa (moze i bilo koji drugi)
1 dl (100ml) przenih,mljevenih badema ili ljesnjaka
100 gr maslaca (otopljenog)
Za nadjev:
3 dl (300ml) slatkog vrhnja

3 dl (300ml) kiselog vrhnja
150 gr secera u prahu (200 gr ako volite sladje)
10-12 gr zelatine u prahu
6 kasika hladne vode za natopiti zelatinu
3 kasike soka od limuna ili limete
naribana korica limuna ili limete za posuti odozgo
500 gr jagoda



Priprema

1.
Sameljite keks i przene bademe i u to dodajte otopljeni maslac.Dobro promjesajte da se sastojci sjedine i utisnite dobro na dno podmazanog kalupa promjera 22 cm (moze i 24 cm).Ostavite na hladno dok pripremate nadjev.
2.
Za nadjev prvo natopite zelatinu sa hladnom vodom i ostavite da nabubri.Za to vrijeme umutite slatko vrhnje sa secerom u prahu ,u njega dodajte kiselo vrhnje,sok od limuna ili limete i dobro sve izmjesajte.
3.

Sada uzmite nabubrenu zelatinu i zagrijte je u mikrovalnoj ili na stednjaku na laganoj temperaturi da se otopi i u tankom mlazu dodavajte u smjesu od slatkog vrhnja i kiselog vrhnja,sve vrijeme miksajuci.
4.
Jagode operite,posusite, ocistite od peteljki i ostavite ih citave.Gusto ih poslazite jednu do druge na pripremljenu podlogu i zalijte nadjevom od slatkog i kiselog vrhnja.Odozgo pospite naribanom koricom limuna ili limete.Sve stavite u hladnjak da se stisne i posluzite.
5.
Napomena:Ja sam koristila kalup promjera 22 cm i bio je pun do vrha i torta dosta visoka.Moze se koristiti i kalup od 24 cm ,ako zelite da je torta niza ili ako nemate manji kalup!
6.
Tortu mozete odozgo ukrasiti jagodama i zaliti crvenim prelivom za tortu.To radite u kalupu veceg promjera,jer u manjem vam nece stati.Ili mozete ostaviti malo mrvica od podloge ,pa posuti po torti i poslagati voce!Varijacija je bezbroj,pustite masti na volju!Dianamakarska je odozgo posula sa ribanom bijelom cokoladom i jagodice odozgo,super idejica!

Related Posts:

  • LJEŠNJAK-MOUSSE TORTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Baza/podloga 125 gr maslaca 100 gr glatkog brašna 4 velike žlice šećera u prahu 4 velike žlice gorkog kakao praha 4 velike žlice mljevenih prženih lješnjak… Read More
  • JEDNOSTAVNA CRNO-BIJELA TORTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI biskvit • 3 jaja • 10 dag šećera • 1 vanilin šećer • 5 dag brašna • 2,5 dag škrobnog brašna • 1 m.ž praška za pecivo svijetli sloj • 50 dag krušaka (iz lim… Read More
  • BOLJI NEGO SLADOLED A GOTOV ZA 10 MINUTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 2 kutije jaffa keksa 2 kutije plazme keksa 3 krem šlaga od vanilije 1000 gr slatkog vrhnja 800gr jugobele (vocni jogurt ) sa breskvama ili od nekog drugo… Read More
  • Tri šolje OVOG ČAJA dnevno i IZGUBIĆETE 8 cantimetara u struku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Danas ćemo vam ispričati o jednom načinu mršavljenja, koji je izazvao neverovatnu globalnu internet reklamu. Verovatno zbog toga, jer ovaj način zaista deluje. Sv… Read More
  • BIJELA TORTA! MMMM…, KREMASTO…, PROBAJTE MALO : -)) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI ZA KORU 200 g nasjeckanih oraha 8 bjelanjaka 100 g šećera 2 Vanilin šećera Dolcela 80 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka 1 žličica Praška za pecivo Dolcel… Read More

0 komentari:

Objavi komentar