Krem kolač sa jagodama
Sastojci
1/2 kg lisnatog tijesta
Krema:
1/2 kg krem sira
3 dcl vrhnja za šlag
100 grama šećera u prahu
1 vrećica želatine
Žele od jagoda
1/2 kg jagoda
100 grama šećera
1 vrećica želatine
Priprema
1. Lisnato razvaljajte na veličinu otprilike 20×30, specite kore. Jagode izmiksajte pa
zagrijte sa šećerom dok se šećer ne otopi. Želatinu napravite po uputi na vrećici pa
dodajte u ohlađene jagode.
2. Krem sir pomješajte sa šećerom i istučenim šlagom, namažite na prvu koru lisantog.
Žlicom izbušite rupe.
3. U svaku rupu nalijte žele od jagode.
4. Ostatak želea razmažite žlicom po kremi.
5. Poklopite drugom korom, lagano stisnite i stavite da se dobro ohladi.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar