petak, 3. lipnja 2016.

Rascvjetane hrenovke u dizanom tijestu




Ideja je preuzeta s jednog bloga. Ja sam recept isprobala, preradila i
pojednostavila i evo drage moje postavljam ga ovdje, da ga i vi isprobate! Ovo
je drugi put u roku od tri dana da pravim hrenovke u tijestu na ovakav način i
to vam sve govori! Mirisala je cijela kuća dok su se pekle, a o izgledu ne
trebam ni da vam govorim…divne dekorativne!



Sastojci 9 osobe
500 g Pšeničnog glatkog brašna
Podravka
1 Kvasac instant Dolcela
1 žlica šećera
1 žličica soli
1 jaje
250-300 ml mlijeka
50 g maslaca
9 Hrenovki Podravka (500 g)



Za premaz:
1 jaje
1 žličica maslinovog ulja
2 mlada luka


Za posipanje:
2 žličice sezama






Priprema
1. U posudu dodajte brašno, kvasac, šećer, sol, jaje i toplo mlijeko te izradite tijesto.
2. Dodajte otopljeni maslac i ponovo zamijesite. Tijesto mora biti glatko i odvajati se od
stijenke posude.
3. Tijesto prekrijte i ostavite na toplom da se volumen udvostruči (30-45 minuta).
4. Dignuto tijesto premijesite i podijelite na 9 jednakih loptica. Svaku lopticu premijesite i
ostavite da se malo odmore.


5. Uzmite po jednu lopticu i razvaljajte je u kvadrat širine hrenovke.
6. Hrenovku umotajte u tijesto i prerežite 4 puta na jednake veličine. Pazite da tijesto ne
prerežete skroz do kraja.


7. Uzmite prvi i zadnji kraj te prebacite jedan preko drugog.



8. Presječene krajeve okrenite prema gore (da se vide hrenovke). Preostala tri kraja
ostanu na mjestu, samo ih preokrenite, tako da se vide hrenovke. Na kraju dobijete
oblik cvijeta.


9. Cvjetove složite na tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostavite na toplom oko 20
minuta da se tijesto digne.
10.Cvjetove premažite pripremljenim premazom i pospite sezamom.


11.Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta do zlatne boje.



Za premaz:
1. Umutite jaje s maslinovim uljem, a mladi luk narežite na tanke kolutiće.
Posluživanje
Cvjetove od hrenovki poslužite tople.
Savjet
Dio brašna možete zamijeniti zobenim brašnom.
www.coolinarika.com

Related Posts:

  • RUSKE KAPE Ukusno i dekorativno! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI KORA • 4 kom jaja • 8 kasika secera • 7 kasika ulja • 20 kasika brasna • 20 kasika mlijeka • 2/3 paketica praska za pecivo • 2 kasike … Read More
  • Ovo je ORIGINAL recept za najpoznatiju italijansku poslasticu: TIRAMISU (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 4 žumanjca 100gr šećera u prahu 500gr mascarpone sira 250 ml slatkog vrhnja 2 veća pakovanja piškota (48 komada) 2,5 dcl kuhane jake crne kafe malo ruma … Read More
  • BRZE BOUNTY KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 200 g kokosa konzerva kondezovanog mleka 200 g čokolade Priprema 1. Izmesati dobro kokos i kondenzovano mleko i ostaviti 1 sat u frizideru. 2. Praviti kug… Read More
  • TAVUK DONER! OVO JE NEŠTO ČIME SEBE I SVOJE NAJMILIJE TREBATE POČASTITI ZA 10-TKU JE! PILEĆI DONER KEBAB,koji će vas sigurno oduševiti na prvi zalogaj... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI sastojci: oko 450 gr+180 gr pilećih fileta 1 mala glavica luka začini so,biber malo mas… Read More
  • TAMNI POLJUPCI ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Za keksice 100 gr przenih ljesnjaka 120 gr secera u prahu 250 gr maslaca 250 gr brasna 1,5 kasikica vanili ekstrakta 50 gr kakaa Za punjenje 100 gr tamne co… Read More

0 komentari:

Objavi komentar