subota, 3. rujna 2016.

DVOSTRUKI ČOKOLADNI UŽITAK

P28-00

Dvostruki čokoladni užitak pruža istovremeno osvježavajuće uživanje u okusima i bijele i tamne čokolade. Bez pečenja, s jednostavnom podlogom od keksa.



Potrebno vrijeme
30 minuta



Zahtjevnost
Vrlo jednostavno


SASTOJCI


200 g Petit Beurre keksa
800 ml vrhnja za šlag
800 ml mlijeka
14 žlica škrobnog brašna
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
150 g čokolade za kuhanje
150 g bijele čokolade


POSTUPAK


U posudu staviti mlijeko i vrhnje za šlag i ručno promiješati.




Oduzeti 250-300 ml dobivene tekućine i u to dodati škrobno brašno.




Električnom mješalicom dobro promiješati.




Dobivenu smjesu vratiti u posudu s mlijekom i vrhnjem za šlag te dodati obje vrste šećera.




Kuhati kao puding uz stalno miješanje.








Skuhanu kremu podijeliti na dva jednaka dijela.




U jedan dio staviti natrganu čokoladu za kuhanje, a u drugi natrganu bijelu čokoladu.





Za početak promiješati ručno dok se rastope komadi čokolade, a zatim do kraja izmiješati električnom mješalicom.












Kekse poslagati u lim za pečenje (unutarnje mjere 35×22 cm, visoki).




Žlicom ih malo preliti toplim mlijekom.








Izliti crnu kremu i ravnomjerno ju rasporediti.








Na crnu kremu izliti bijelu kremu i ravnomjerno ju rasporediti.








Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
Nakon hlađenja ukrasiti po izboru i servirati.





Bon Appetit by CookiesExplained!



Izvor: cookiesexplained.com

0 komentari:

Objavi komentar