Nema boljeg izbora za večeru od hrskave, domaće pice koju ćete napraviti za tren, a oduševiće sve članove porodice! Nekoliko jednostavnih sastojaka i ovo gurmansko savšenstvo naći će se na vašem stolu.
POTREBNO JE:
100 g brašna,
50 ml vode,
jedna kašika maslinovog ulja,
3 kašike sosa od paradajza (domaćeg ili kupovnog),
šaka narendane mocarele,
6-8 kolutova salame,
origano i čili.
PRIPREMA:
Pomešajte brašno i vodu u blenderu dok se potpuno ne sjedini i ne formira lopticu.
Možda ćete morati da dodate malo brašna ili vode da biste dobili pravu gustinu. (Testo treba da bude meko, ali nikako lepljivo!)
Zagrejte ringlu na jaku vatru, a na površinu koju ste posuli brašnom, razvucite testo da bude debljine oko 1 cm.
Zatim stavite testo u dobro nauljen tiganj i dok se testo peče, dodajte sos, sir, salamu i začine, ali pazite da ne stavite previše jer će onda testo biti previše gnjecavo.
Nastavite da pečete vašu picu na visokoj temperature dok ivice ne dobiju braon boju.
Zatim tiganj sa picom ubacite u rernu i pecite nadev dok sir blago ne potamni.
Ako ste brzi i vešti, ovu picu ćete napraviti brže od onih zaleđenih koje se mogu naći u prodavnicama.
Uživajte!
Izvor: zena.blic.rs
Izvor: zena.blic.rs
0 komentari:
Objavi komentar