subota, 17. rujna 2016.

PUHANCI

31



Sastojci

Broj osoba: 4 osobe

• 400 g glatkog brašna

• 200 ml mlake vode

• 20 g svježeg kvasca (½ kockice)


• ½ žličice šećera

• 1 žličica soli (5 g)

• … i još: • ulje za prženje



Priprema

Vrijeme pripreme: 90 min

1. Stavite brašno u zdjelu i napravite udubinu u koju ćete staviti svježi kvas razmućen u 0.5 dcl mlake vode s malo šećera. Pustite na toplom da se kvas zapjeni. 2. Dodajte sol i preostalu mlaku vodu pa zamijesite glatko tijesto. Prekrijte zdjelu prijanjajućom folijom i ostavite na toplom mjesto da se duplo digne; dovoljno je ispod posude s tijestom staviti manju posudu s toplom vodom. 3. Na pobrašnjenoj radnoj podlozi, razvaljajte tijesto debljine oko 8-10 mm, narežite kotačićem na kvadriće veličine 8×10 cm (ili manje) i pustite ih pokrivene kuhinjskom krpom 10 minuta. 4. U srednje velikoj tavi ugrijte ulje i popecite puhance tako da svaki stavite u ulje prvo na stranu koja je na radnoj površini bila okrenuta prema gore (na ovaj način se napuhnu). Čim prestanu cvrčati okrenite ih na drugu stranu i opet popecite do lijepe zlatno-žute boje. 5. Izvadite ih šupljikavom žlicom na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.



Izvor: www.coolinarika.com

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar