subota, 17. rujna 2016.
Home »
» SIPAŠ,ISPEČEŠ,ISTRESEŠ I TO JE TO: SLANI KUGLOF ODLICNA I BRZA STVAR SUPER IDEJA ZA DORUČAK!
SIPAŠ,ISPEČEŠ,ISTRESEŠ I TO JE TO: SLANI KUGLOF ODLICNA I BRZA STVAR SUPER IDEJA ZA DORUČAK!
Potrebno nam je:
– kalup za kuglof
Pa tek onda:
– 4 jajeta
– 1 čaša jogurta od 2 dcl (istu sačuvamo kao meru za ostalo)
– 1 čaša ulja
– 2 ½ čaše brašna
-1 prašak za pecivo
– 150 gr pizza šunke (pureća, pileća po izboru)
– 150 gr feta sira
– 5 kiselih krastavčića
– ½ kašikice soli
– malo bibera
– 1 kašikica origana
Za posipanje:
– 100 gr trapista
Priprema:
Umutimo žicom jaja, pa dodamo jogurt i ulje (ja ulje zaboravila, pa dodala na samom
kraju…što je zahtevalo malo energičnije mućenje ). Kada smo to dobro umutili, dodamo
dalje začine (so, biber, origano). Nakon toga, dodamo brašno u koje smo umešali prašak za
pecivo. Na kraju, dodamo izgnječeni sir, na kockice iseckanu šunku i krastavčiće.
Kada smo dobili izjednačenu masu, spremna je za kalup. Lernu ugrejemo na 200°C (po meni
je trebalo duže peći nego po originalnom receptu koji kaže 25 + 10 min ali…doduše, na
220°C). Kašikom sipamo masu u silikonski kalup, ništa podmazivanje, brašnavljenje (???
koja reč???), samo čist kalup i masa u kalupu . Kada smo sve sipali, rukama uhvatimo kalup
za ivice i drmnemo ga 3 – 4 puta o podlogu, da bi se sve lepo sleglo i namestilo. Pošto mi je
malo nesigurno delovalo staviti ga na rešetke, ja sam stavila kalup u tepsiju pa tako na
pečenje.
Dakle, pekla sam ga 45 minuta na 200°C. Za to vreme, pripremila sam drugu tepsiju, prekrila
je papirom za pečenje i nakon 45 minuta izvadila kuglof iz lerne. Samo sam malo rukama
od dole pritisnula kalup, okrenula ga i istresla u pripremljenu tepsiju (pranje kalupa =
ispiranje vodom…i…gotovo!). Od gore sam narendala trapist i vratila nazad u lernu još 10
minuta.
Nakon pečenja, moj skroman savet bi bio prohladiti kuglof i tada ga služiti uz kiselo mleko,
pošto je to zaista odlična kombinacija uz ovaj slani čaroban ukus. Prijatno i uživajte!
Related Posts:
KARAMEL BAJADERA Kolač koji se uvijek na tacni prvi primjeti…kolač koji odmah svakog osvoji! Sastojci Prvi dio: 250 gr šećera u prahu 2 jaja 100 gr lješnjak karamela 1/2 margarina 250 gr mljevenog keksa Drugi dio: 250 gr šećera 1dl vod… Read More
OVAKAV RECEPT ZA KRAFNE MORATE IMATI JER ONE SVIMA USPIJEVAJU Ovo je recept s kojim ne možete pogriješiti, prsten ili rub oko krafne nikad ne izostane! Sastojci: Tijesto: 1 kg glatkog brašna 1 kocka svježeg kvasca 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer 6 žumanjka 100 grama šećera 1/2 l m… Read More
NEMAM RIJEČI KOJIMA BI OPISALA OVU LJPOTICU PRAVA LEDENA TORTICA U OVE TOPLE DANE Sastojci Prvi sloj: 70 g putera 100 g crne cokolade /70% kakao delova 1 dl mleka 150 g mlevenih lesnika oko 150 g mlevenog integralnog keksa Drugi sloj: 3 jaja 5 kasika prah secera 2 vanilin secera 150 g putera 1 dl vrhn… Read More
Ulazi srednovečna gospođa… Ulazi srednovečna gospođa u restoran, seda za sto, naruči kafu i pita konobara Hasu: – Možete li moliv Vas uključiti klimu, jako je toplo. – Može nema problema Nakon 15 minuta gošća ponovo pozove konobara: – Možete li iskl… Read More
KINDER BUENO TORTA Sastojci za biskvit: Okrugli kalup promjera 32 cm 6 bjelanjaka 4 kašike brašna 6 kaš. šećera Potrebno jos: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100 g. Nutelle lješnjak petit keks Sastojci za fil: … Read More
0 komentari:
Objavi komentar