subota, 17. rujna 2016.
Home »
» SIPAŠ,ISPEČEŠ,ISTRESEŠ I TO JE TO: SLANI KUGLOF ODLICNA I BRZA STVAR SUPER IDEJA ZA DORUČAK!
SIPAŠ,ISPEČEŠ,ISTRESEŠ I TO JE TO: SLANI KUGLOF ODLICNA I BRZA STVAR SUPER IDEJA ZA DORUČAK!
Potrebno nam je:
– kalup za kuglof
Pa tek onda:
– 4 jajeta
– 1 čaša jogurta od 2 dcl (istu sačuvamo kao meru za ostalo)
– 1 čaša ulja
– 2 ½ čaše brašna
-1 prašak za pecivo
– 150 gr pizza šunke (pureća, pileća po izboru)
– 150 gr feta sira
– 5 kiselih krastavčića
– ½ kašikice soli
– malo bibera
– 1 kašikica origana
Za posipanje:
– 100 gr trapista
Priprema:
Umutimo žicom jaja, pa dodamo jogurt i ulje (ja ulje zaboravila, pa dodala na samom
kraju…što je zahtevalo malo energičnije mućenje ). Kada smo to dobro umutili, dodamo
dalje začine (so, biber, origano). Nakon toga, dodamo brašno u koje smo umešali prašak za
pecivo. Na kraju, dodamo izgnječeni sir, na kockice iseckanu šunku i krastavčiće.
Kada smo dobili izjednačenu masu, spremna je za kalup. Lernu ugrejemo na 200°C (po meni
je trebalo duže peći nego po originalnom receptu koji kaže 25 + 10 min ali…doduše, na
220°C). Kašikom sipamo masu u silikonski kalup, ništa podmazivanje, brašnavljenje (???
koja reč???), samo čist kalup i masa u kalupu . Kada smo sve sipali, rukama uhvatimo kalup
za ivice i drmnemo ga 3 – 4 puta o podlogu, da bi se sve lepo sleglo i namestilo. Pošto mi je
malo nesigurno delovalo staviti ga na rešetke, ja sam stavila kalup u tepsiju pa tako na
pečenje.
Dakle, pekla sam ga 45 minuta na 200°C. Za to vreme, pripremila sam drugu tepsiju, prekrila
je papirom za pečenje i nakon 45 minuta izvadila kuglof iz lerne. Samo sam malo rukama
od dole pritisnula kalup, okrenula ga i istresla u pripremljenu tepsiju (pranje kalupa =
ispiranje vodom…i…gotovo!). Od gore sam narendala trapist i vratila nazad u lernu još 10
minuta.
Nakon pečenja, moj skroman savet bi bio prohladiti kuglof i tada ga služiti uz kiselo mleko,
pošto je to zaista odlična kombinacija uz ovaj slani čaroban ukus. Prijatno i uživajte!
Related Posts:
SOČNI MAFINI SA PUDINGOM…KAD IH POSLUŽITE SVI ĆE TRAŽITI RECEPT! Potrebno: 2 jaja 6 dcl brašna 3 dl šećera 3 žlice kakaoa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1/2 praška za pecivo 1 vanilin šećer (bourbon vanilin šećer bi bio odličan u ovoj kombinaciji) 2 dl mlijek… Read More
KADA SAM SE PORODILA NAJVIŠE SAM MRZILA MOG MUŽA, A ONDA MALO DERIŠTE KOJE SAM RODILA… Kada sam se porodila najviše sam mrzila mog muža, a onda malo derište koje sam rodila. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Porodila sam se prije 10 mjeseci i razrezana sam 11 cm, nakon toga sam pr… Read More
JEDNOSTAVNA TORTA BEZ KUHANJA I PEČENJA…JEFTINO I LAKO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); bez kuvanja kremova, bez dugih priprema, samo – mućenje i mazanje Sastojci: 700 gr šlaga u prahu 1 l kisele vode 300 gr mlevenog plazma keksa 300 gr malina 100 gr … Read More
KOLAČ BEZ MNOGO TRUDA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: Kora 300 g mlevenog keksa 1 kašika kakaoa 200 ml mleka Fil I 300 g milerama 3 kašike šećera u prahu 1 vanil-šećer 100 g bele čokolade ½ kesice želatina… Read More
POHAVANE PAPRIKE SA SIROM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI 8-10 pečenih šiljatih paprika 300g feta sira 150g kačkavalja 100g pilece šunke jaja za pohovanje prezle za pohovanje brašno za pohovanje ulje za prženje meš… Read More
0 komentari:
Objavi komentar