četvrtak, 29. rujna 2016.

SNJEŽNA ŠARLOTA! PUFNASTI PARFE KOLAČ, BEZ PUNO KOMENTARA MOGU SAMO REČI, ODLIČAN…






    Sastojci
    Biskvit:
    3 jaja
    4 žlice šećera
    4 žlice brašna
    prstohvat soli
    2 čajne žličice ekstrakta vanilije




    Krema:
    7 jaja
    5 vrećica želatine
    4 žlice brašna
    1 litra mlijeka
    16 žlica šećera
    2 žlice kakaa
    1/2 l vrhnja za šlag
    2 čajne žličice ekstrakta vanilije

    Priprema
    1.
    Izmješajte pjenasto žumanjke sa šećerom, soli, vanilijom, te postepeno dodajte brašno.

    2.
    Dodajte snijeg i lagano izmješajte.

    3.
    Stavite smjesu u namazanu i brašnom posutu tepsiju veličine 20×30.

    4.
    Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.

    Krema:
    1.
    Izmješajte žumanjke sa 4 žlice šećera i 4 žlice brašna.

    2.
    Želatinu rastopite u 3 dcl mlijeka i ostavite da nabubri.






    3.
    Ostatak mlijeka dodajte u smjesu sa žumanjcima i kuhajte dok se ne zgusne cijelo vrijeme mješajući pazeći da vam ne zagori.

    4.
    Kremu prebacite u drugu posudu da vam se brže ohladi i u mlaku smjesu dodajte želatinu i mješajte dok se ne rastopi.

    5.
    Istucite bjelanjke u snijeg sa 8 žlica šećera.

    6.
    Istucite vrhnje za šlag sa 4 žlice šećera.
    7.
    Snijeg i tučeni šlag dodajte u smjesu sa žumanjcima i želatinom i lagano izmješajte.

    8.
    Podjelite kremu u dvije posude.

    9.
    U jedan dio dodajte kakao i lagano izmješajte.

    10.
    Stavite obje smjesu na 15 min. u frižider.
    Kad izvadite iz frižidera svaku smjesu malo samo promješajte da se izjednači.

    11.
    Stavljajte u tepsiju kombinirajući boje.
    Ja sam stavila otprilike u tri sloja, s time da sam na bijeli dio stavljala crni i obrnuto.
    Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
    PRIJATNO i uzivajte u hrani.
    http://www.coolinarika.com/

    0 komentari:

    Objavi komentar