subota, 22. listopada 2016.

MAMINA PITA OD JABUKA…RECEPT JEDNOSTAVAN UKUS SAVRŠEN





Sastojci



Za prhko tijesto:
1 šalica masti
1/2 šalice šećera
3 jaja
prstohvat soli
prašak za pecivo
brašna koliko popije (oko 3 – 4 šalice)
Šalica = 200 ml
Nadjev:
6 – 8 jabuka
sok i korica jednog limuna
1 vanilin šećer
šećera po ukusu

Priprema


1.
U zdjeli pomiješajte mast sa šećerom, izradite u glatku pastu, dodajte jaja i još malo izradite. U brašno umiješajte prstohvat soli i prašak za pecivo pa umijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za prste.
Ovisno o vrsti i kvaliteti brašna i veličini jaja neće vam uvijek trebati ista količina brašna pa dodajte polako, do trenutka kad se sve fino poveže i prestane lijepiti.
2.
Tijesto podijelite na dva dijela, razvaljajte pa na valjalu premjestite u lim za pečenje (25×35) obložen papirom za pečenje. Rasporedite nadjev ravnomjerno po tijestu pa razvaljajte drugu polovicu tijesta i prenesite na nadjev.
Ako vam tijesto negdje pukne samo popravite prstima, a ako niste viješti u tom prenošenju na valjalu tijesto možete razvaljati na papiru za pečenje pa tako prenesite i papir samo uklonite.
Pitu pospite šećerom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 – 200 stupnjeva dok fino ne porumeni.
Ohladite pa režite na kockice.
3.
Za nadjev:
Jabuke ogulite i naribajte, dodajte sok i koricu jednog limuna, vanilin šećer i šećera po ukusu i potrebi – ako su jabuke slađe trebat će vam manje šećera a ako su kiselije trebat će vam više.
Posluživanje
U bilo koje doba dana i godine ova je pita savršen domaćinski desert koji paše uz kavu, čaj, mlijeko ili sok, za sve uzraste i svako društvo!

Related Posts:

  • VRHUNSKE ČOKOLADNE KOCKE SA BANANAMA BEZ PEČENJA, GOTOVE ZA “ČAS” (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci podloga 20 dkg mljevenih petit keksa 15 dkg otopljenog maslaca crni nadjev 7,5 dcl mlijeka 7 dkg(oko 3 pune žlice) gustine 7 punih žlica šećera 10 dkg ta… Read More
  • JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA: VRLO SLIČNA DOBOŠ TORTI, ALI LAKŠA ZA PRIPREMU Torta vrlo slična širom svijeta poznatoj doboš torti, ali bez šećerne glazure. Taj detalj dosta olakšava pripremu, a torta će ipak biti dovoljno dobra da je s ponosom možete iznijeti pred ukućane i goste. (adsby… Read More
  • MAĐARICA…. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Još jedna u nizu,evo kako je ja radim. I da ne zaboravim najvažnije kore za mađaricu radim po receptu od kume Jasne,fil po receptu Zdenke moje prijateljice Sla… Read More
  • MILENIUM TORTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: Krckava podloga 100 gr. čokolade za kuhanje 40% kakao mase 100 gr.poprženih i mljevenih lješnjaka Ganache mousse krema 100 gr. kuvertire 70 % kakao… Read More
  • PLAZMICA Mleko u prahu i plazma… savršena kombinacija. Korice su tanke i prelivaju se mlekom, filovi su kremasti… ma prosto se topi u ustima…! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci KORE : 15 bel… Read More

0 komentari:

Objavi komentar