Sastojci
Biskvit:
5 kom bjelanjaka
1 jušna žlica meda
5 žlica brašna
1 žlica velika i navršna puna kakaoa
2 žlice ulja
5 žumanjaka
1/2 kašič. praška za pecivo
Fil:
2,5 dl slatkog vrhnja i po želji 1 žlica šećera u prahu
1,5 dl hladnog mlijeka
1 vrećica želatine u prahu
Preljev: 100g čokolade za kuhanje
100g mliječne čokolade
150g margarina
PRIPREMA:
Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.
Izliti na široku tepsiju od pećnice postavljenu papirom za pečenje , vrlo kratko peći na 180C, oko 10-tak min.
Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini tepsije u kojoj se pekao.
Za fil izmutiti slatko vrhnje, u dobro umućeno postepeno dodavati mlijeko, dobro izraditi, želatinu pripremiti po uputstvu i mlaku dodati u smjesu.
Za čoko preljev: otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin.
Otopljeno malo prohladiti.
Slagati donja kora, tanki premaz od vrhnja (pola smjese) preko toga preliti čokoladnim preljevom, ostaviti čoko preljev malo stegnuti u hladnjaku radi lakšeg nastavka filovanja, odgore drugi dio premaza od vrhnja, drugio dio kore i odgore preliti sa čokoladnim preljevom.
Posluživanje
Kolač je potrebno dobro ohladiti, rezati na šnite i uživati!
Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba
0 komentari:
Objavi komentar