SASTOJCI:
BISKVIT:
2 jaja
1 zrela banana
1 žličica ekstrakta vanilije
100 g kokosovog brašna
25 g gorkog kakaa (2 žlice)
3 dcl mlijeka
20 g kukuruzne krupice – palente
1 žlica meda
50 g maslaca
1 žličica soda bikarbone
GANACHE ZA PRELJEV:
100 g tamne čokolade sa najmanje 70% kakaa
100 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA:
Prvo pomiješajte mokre sastojke: jaja, vaniliju, rastopljeni maslac, med i mlijeko.
Bananu vilicom smrvite te i nju umiješajte.
Sa strane pomiješajte suhe sastojke: kokosovo brašno, kakao, soda bikarbonu i palentu i na kraju umiješajte u mokre sastojke.
Za pripremu ove smjese vam ne treba mikser nego je za miješanje dovoljna i pjenjača.
Obložite mali kalup papirom za pečenje – ja sam koristila onaj za kruh ili mramorni kolač – i stavite peći na 180 stpnjeva, 40 minuta.
Pustite da se malo ohladi i prelijte ganache-om.
Ganache pripremite tako da ugrijete vrhnje za šlag da bude vruće i unutra umiješajte komadiće čokolade te miješajte dok se čokolada ne otopi i skroz ne sjedini sa vrhnjem za šlag.
Nakon toga je ganache spreman za preliti kolač.
Izvor: mljac.com.hr
1 zrela banana
1 žličica ekstrakta vanilije
100 g kokosovog brašna
25 g gorkog kakaa (2 žlice)
3 dcl mlijeka
20 g kukuruzne krupice – palente
1 žlica meda
50 g maslaca
1 žličica soda bikarbone
GANACHE ZA PRELJEV:
100 g tamne čokolade sa najmanje 70% kakaa
100 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Prvo pomiješajte mokre sastojke: jaja, vaniliju, rastopljeni maslac, med i mlijeko.
Bananu vilicom smrvite te i nju umiješajte.
Sa strane pomiješajte suhe sastojke: kokosovo brašno, kakao, soda bikarbonu i palentu i na kraju umiješajte u mokre sastojke.
Za pripremu ove smjese vam ne treba mikser nego je za miješanje dovoljna i pjenjača.
Obložite mali kalup papirom za pečenje – ja sam koristila onaj za kruh ili mramorni kolač – i stavite peći na 180 stpnjeva, 40 minuta.
Pustite da se malo ohladi i prelijte ganache-om.
Ganache pripremite tako da ugrijete vrhnje za šlag da bude vruće i unutra umiješajte komadiće čokolade te miješajte dok se čokolada ne otopi i skroz ne sjedini sa vrhnjem za šlag.
Nakon toga je ganache spreman za preliti kolač.
Izvor: mljac.com.hr
0 komentari:
Objavi komentar