četvrtak, 17. studenoga 2016.

KOKOS-KAKAO KOLAČ BEZ GLUTENA I BEZ ŠEĆERA








SASTOJCI:
BISKVIT:



2 jaja
1 zrela banana
1 žličica ekstrakta vanilije
100 g kokosovog brašna
25 g gorkog kakaa (2 žlice)
3 dcl mlijeka
20 g kukuruzne krupice – palente
1 žlica meda
50 g maslaca
1 žličica soda bikarbone
GANACHE ZA PRELJEV:
100 g tamne čokolade sa najmanje 70% kakaa
100 ml vrhnja za šlag


PRIPREMA:



Prvo pomiješajte mokre sastojke: jaja, vaniliju, rastopljeni maslac, med i mlijeko.

Bananu vilicom smrvite te i nju umiješajte.

Sa strane pomiješajte suhe sastojke: kokosovo brašno, kakao, soda bikarbonu i palentu i na kraju umiješajte u mokre sastojke.

Za pripremu ove smjese vam ne treba mikser nego je za miješanje dovoljna i pjenjača.

Obložite mali kalup papirom za pečenje – ja sam koristila onaj za kruh ili mramorni kolač – i stavite peći na 180 stpnjeva, 40 minuta.

Pustite da se malo ohladi i prelijte ganache-om.

Ganache pripremite tako da ugrijete vrhnje za šlag da bude vruće i unutra umiješajte komadiće čokolade te miješajte dok se čokolada ne otopi i skroz ne sjedini sa vrhnjem za šlag.

Nakon toga je ganache spreman za preliti kolač.





Izvor: mljac.com.hr

Related Posts:

  • MILENIUM TORTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: Krckava podloga 100 gr. čokolade za kuhanje 40% kakao mase 100 gr.poprženih i mljevenih lješnjaka Ganache mousse krema 100 gr. kuvertire 70 % kakao… Read More
  • PLAZMICA Mleko u prahu i plazma… savršena kombinacija. Korice su tanke i prelivaju se mlekom, filovi su kremasti… ma prosto se topi u ustima…! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci KORE : 15 bel… Read More
  • VRHUNSKE ČOKOLADNE KOCKE SA BANANAMA BEZ PEČENJA, GOTOVE ZA “ČAS” (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci podloga 20 dkg mljevenih petit keksa 15 dkg otopljenog maslaca crni nadjev 7,5 dcl mlijeka 7 dkg(oko 3 pune žlice) gustine 7 punih žlica šećera 10 dkg ta… Read More
  • JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA: VRLO SLIČNA DOBOŠ TORTI, ALI LAKŠA ZA PRIPREMU Torta vrlo slična širom svijeta poznatoj doboš torti, ali bez šećerne glazure. Taj detalj dosta olakšava pripremu, a torta će ipak biti dovoljno dobra da je s ponosom možete iznijeti pred ukućane i goste. (adsby… Read More
  • MAĐARICA…. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Još jedna u nizu,evo kako je ja radim. I da ne zaboravim najvažnije kore za mađaricu radim po receptu od kume Jasne,fil po receptu Zdenke moje prijateljice Sla… Read More

0 komentari:

Objavi komentar