ponedjeljak, 7. studenoga 2016.

PITA SA SIROM NA DRUGAČIJI NAČIN KADA JE PROBATE REĆI ĆETE DA JE BOLJA OD KLASIČNE SIRNICE









Kore premazuju se smjesom u koju ide kvasac, jaja, mlijeko, ulje i brašno i sa filom od sira i jaja. Pravi se sa gotovim korama a izgleda kao da je razvijana oklagijom. Nama se baš dopala…


Sastojci
500 gr kora za pitu
300 gr sira
2 jajeta
ulje
so





Premaz:
paketić kvasca
malo šećera
so
3 jajeta
4 šoljice mlijeka
2 šoljice ulja
22 kašike mekog brašna


Priprema


Premaz za kore:


1. U usitnjen kvasac (ja sam koristila suhi kvasac) sipati malo mlake vode, šećera i soli.


Kad kvasac nadođe pomješati ga sa jajima, brašnom, mlijekom i uljem.


Sve dobro promješati varjačom a može i mikserom.


Tijesto je gustine kao za palačinke.


Fil od sira:


1. Izgnječen sir pomješati sa umućenim jajima i po ukusu dosoliti.


2. Staviti koru i četkicom nanijeti premaz.


Preko staviti drugu koru, premazati je, pa staviti treću i nju premazati.


Na treću koru staviti fil od sira.


Ivice kora saviti da fil nebi curio, pa sve saviti u rolnu.


Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220°, da pita porumeni.








Izvor: coolinarika.com

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar