utorak, 8. studenoga 2016.

POHOVANI SOJINI ODRESCI ILI SIROTINJSKE ŠNICLE ;)









Neobično,ukusno,zdravo jelo. Neki ovo jelo nazivaju i Sirotinjske šnicle!

SASTOJCI

osnovne namirnice
150 gr sojinih odrezaka
začini po ukusuVegeta,so,šećer,biber,bosilak,lovorov list…
2 l vode
po potrebi ulja
Za pohovanje
mešano kukuruzno i pšenično brašno
4-5 celih jaja
po potrebi prezli-krušnih mrvica
I još
6-10 komada papirnih salveta


PRIPREMA:


Sojine odreske obariti u vodi sa začinima:so,šećer, vegete, biber, bosilak, lovorov list, aleva paprika.



Oko 30 minuta je potrebno da se skuvaju i nabubre lepo.



Ja ih uveče skuvam i ostavim u toj tečnosti, da preko noći još malo povuku arome začina.Ovo nije obavezno.



Ujutro ih ocediti i od jednog odreska napraviti dva, preseći na pola, jer su ukusniji kad su tanji.







Uvaljati ih u mešavini brašna, pa u jaja izmućena i na kraju u prezle.







Tako pripremljene, pržiti u vrelom ulju.










Kad dobiju lepu boju,vaditi ih na papirne salvete, da se ocede od viška ulja.






Zbog začina imaju veoma lep, neobićan ukus.


Ne oseti se ukus soje, jedva, koji mnogi ne vole.

POSLUŽIVANJE:


Mogu se jesti i sami ili uz neko varivo.


Soja je zdrava.








Izvor: coolinarika.com

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar