SASTOJCI:
1 – 1,5 kg krompira
6-7 komada paprika
2 kašike maslaca
2 glavice crvenog luka
2 kašike brašna
1oo ml vrhnja za kuhanje
2oo ml domaćeg kajmaka ili masnijeg milerama
još ulje
so ,vegeta ,biber
PRIPREMA:
Krompir oguliti i isjeckati na sitne kockice pa ga dobro oprati i ocijediti u cjedilu.
Luk isto isjeckati pa ga pržiti na maslacu i ulju da blago porumeni, zatim mu dodati brašno i pržiti još pola do minute.
Tako pripremljen luk istresti u krompir dodati začine (so, vegeta, biber) i dobro promiješati.
Paprike oprati izdubiti i nafilovati ih pripremljenim krompirom.
Dublju vatrostalnu posudu malo pouljiti pa istresti trećinu smjese kojom smo filovali paprike, poredati i njih pa ostatak krompira posuti oko paprika.
Poklopiti i peći u rerni na 200 stepeni oko 1-1,5 sat, ovisno o količini samog jela.
Kada se je sve fino zarumenilo i ispeklo se, skinuti poklopac i zaliti mješavinom vrhnja i kajmaka pa vratiti u rernu da se još malo sve poveže.
Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba
0 komentari:
Objavi komentar