srijeda, 9. studenoga 2016.
Home »
» TORTA TROSTRUKI UŽITAK
TORTA TROSTRUKI UŽITAK
Sastojci
Biskvit
6 bjalanjaka
6 žl šećera
4 žl brašna
1/2 Praška za pecivo Docela
150 g mljevenih oraha/lješnjaka/badema
1 dcl mlijeka
Krema
1 l mlijeka
6 žumanjaka
2 žl gustina
2 Puding vanilija Dolcela
5 žl šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
200 g margarina
50 g otopljene čokolade za kuhanje
Čokoladna glazura
1 dcl slatko vrhnje za šlag
1 dcl vode
4 žl šećera
100 g čokolade za kuhanje
4 listića želatine
još potrebno: petit keksi
Priprema
1. Tijesto:
Za tijesto bjelanjke čvrsto istucite pa dodajte šećer i jos tucite dok se šećer ne otopi. Dodajte mljevene orahe/bademe/lješnjake, brašno pomiješano s praškom za pecivo i 1 dcl mlijeka. Sve izlijte u tepsiju u koju ste prije stavili papir za pećenje, te pecite cca 20 min, na 180 C. Kad je tijesto pećeno,izvaditi i ohladiti ga.
2. Krema:
Mlijeko stavite da prokuha. Posebno umutite žumanjke sa šećerom, pudingom i gustinom. Kad mlijeko zavrije ulijte smjesu od žumanjaka, šećera, pudinga i gustina u mlijeko. Miješajte pjenjačom da se ne naprave grudice. Kremu ostavite da se ohladi.
Margarin omekšajte na sobnoj temperaturi, te ga dodajte u ohlađenu kremu i izmiksajte sve zajedno. Dobro izmiksajte da se sve lijepo sjedini, pa kremu podijelite na 2 jednaka dijela. U jedan dio dodajte čokoladu predhodno otopljenu na pari.
3. Tijesto sam polila rumom i vodom (1dcl vode i 1 žl.ruma).
Na tijesto nanesite prvo žutu kremu,sve dobro poravnajte, pa složite kese po kremi. Ne trebate ih natapati omekšat će sami, te na kekse i okolo nanesite čokoladnu kremu. Sve dobro poravnajte i stavite u frižider oko 30 min da se stegne.
4. Za čokoladnu glazuru stavila sam 1 dcl. vrhnja za šlag, 1 dcl vode, 4 žl. šećera, 4 listića želatine i 100 g čokolade za kuhanje.
Vrhnje i vodu zagrijte (ne doći do točke vrenja), unutra stavite šećer i čokoladu da se otope.
Listiće želatine posebno namoćite i nakon 10 min pomiješajte ih u mlaku otopljenu čokoladu.
Pričekati nekih 3-5 min i preliti po torti.
Related Posts:
CHOCO CHEESEAKE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bijela i tamna cokolada, sir i limun….jako fino i brzo za sve prilike SASTOJCI • 500 g sjezeg sira • 500 ml vrhnja za slag • 40 g secera u prahu • 2 vanil secera •… Read More
JAFFA KOCKE! MEKAN, SOČAN I MIRISAN KOLAČ S NEODOLJIVOM AROMOM NARANČE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ako volite jaffa kekse, sigurno sam da će vas ovaj jednostavni kolač oduševiti. lp-l-t-mama, za tebe ♥ SASTOJCI BISKVIT 3 jaja 120 g smeđeg šećera 1 vanilija šećer bo… Read More
ISPOVIJEST: MOJ TATA JE UVEK GOVORIO MOJOJ SESTRI DA ALKOHOL, CIGARETE I MINI SUKNJE NE PRILIČE DAMI I DA S TIM ŽENA MOŽE PRIVUĆI SAMO KLOŠARA… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Moj tata je uvek govorio mojoj sestri da alkohol, cigarete i mini suknje ne priliče dami i da s tim žena može privući samo klošara, nikada pravog muškarca i gospodina… Read More
ČOKOLADNI KUGLOF (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Vrlo jednostavne pripreme i specifičnog okusa, kuglof zauzima posebno mjesto u gastronomiji. Umjesto klasičnog kuglofa pripremite čokoladni i dodatno ga ukrasite čoko… Read More
SAVRŠENE RUŽICE Recepata ima, no evo i moga jer su prekrasne! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI • 400 g glatkog brašna • 2 jaja • 160 g margarina (iz bakine kuhinje) • oko 5 žlica šećera u prahu • 100 g or… Read More
0 komentari:
Objavi komentar