četvrtak, 22. prosinca 2016.

KROFNE U MLIJEKU – EXTRA SU !

asd




Sastojci:

dizano tijesto

1 kockica svježi kvasac

1 žličica šećera

malo soli

2 žumanjka

oko 6 dl mlijeka

80-90dkg. glatkog brašna

2 žlice šećera

limunove korice

preljev

5 dl mlijeka

4 žlice šećera

vanilin šećera

Priprema:



Tijesto

Razmrviti kvasac u toplo mlijeko i dodati žličicu šećera

Dobro promiješati dok se kvasac ne otopi i uliti u zdjelu sa prosijanim brašnom. Ostaviti na toplom dok se ne napravi pjenica

Dodati ostale sastojke i umijesiti mekano tijesto ali da se odvaja od dlana. Po potrebi dodati još brašna. Malo ga umiti uljem.

Ostaviti na toplom da udvostruči volumen

Tijesto premijesiti na pobrašnjenoj podlozi i razvaljati na 3 cm debljine. Rezati okruglim kalupom promjera 8 cm.

Složiti u tepsiju jednu do druge. Tepsiju nije potrebno mazati masnoćom.

Ostatak tijesta premijesiti i ponoviti postupak pod točkom 4 i 5, ili napraviti gužvaricu ili buhtlice, nakon što popunite

jednu tepsiju. Ostaviti na toplom da malo uzađu.

Za to vrijeme zagrijati mlijeko sa šećerom za preljev, dok se šećer ne rastopi. Za jednu tepsiju treba 5 dl mlijeka.

Prelijevati preko svih krofni i lagano protresti tepsiju da isplivaju

Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Jako će se podići dok se peku

Posluživanje:

Poslužiti tople sa malo mlijeka u kom su se pekle. Na svaku staviti malo pekmeza i posipati sitnim šećerom

Nisu jako gnjecave kako se može činiti na prvi pogled, ali su jako mekane i sočne odozdola. U mlijeko za preljev može se dodati vanilin šećer



Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar