srijeda, 7. prosinca 2016.

MAKOVI ROŠČIĆI



makovi-roscici-7b7eccf7c5eff464c3310f34cd792fb2_view_l-1



Sastojci




– 9 dag šećera u prahu

– 25 dag margarina

– 10 dag ribanih badema

– 8 dag mljevenoga maka

– 25 dag glatkog brašna

– 1 jaje

– 1 žumanjak

– 1 vanilin šećer

– na vrh noža cimeta




Priprema









Zamijesite tijesto od svih sastojaka;šećera u prahu,margarina,maka,badema,brašna,žumanjka,jaja,vanilin šećera i malo cimeta.




Oblikujte roščiće pa ih stavljajte u tepsiju od električne pećnice obloženu pek-papirom.To je za 2 tepsije,oko 40 komada roščića.Peku se na 170 oko 15 minuta.




Kad se ohlade uvaljajte im vrhove u čokoladnu glazuru(10 dag čokolade otopi na pari s 1-2 žlice ulja)Kad se glazura stvrdne i ohladi spremi ih u metalne kutije.









Izvor. coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar