SASTOJCI:
1 čaša (2,5 dl) sitnog (bebi) grisa- 250 g
½ čaše brašna- 100 g
2 čaše tople vode- ½ l
1 žlica suhog kvasca
1 žličica praška za pecivo
1 žlica šećera
prstohvat soli
PRIPREMA:
Sve suhe sastojke staviti u blender, preliti toplom vodom i mutiti oko 5 minuta.
Smjesu izliti u posudu, pokriti i ostaviti stajati 60 minuta.
Tavu premazati maslacem, uliti oko ½ dl smjese i peći na laganoj vatri oko 2-3 minute.
Na površini tijesta se najprije stvore mjehurići, zatim male rupice.
Palačinka je pečena kad je površina suha i spužvasta.
Druga strana palačinke se ne peče.
Palačinke slagati na kuhinjski ubrus.
Poslužiti ih prelivene medom.
Količina je dovoljna za 15 palačinki promjera 15 cm.
Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba
1 čaša (2,5 dl) sitnog (bebi) grisa- 250 g
½ čaše brašna- 100 g
2 čaše tople vode- ½ l
1 žlica suhog kvasca
1 žličica praška za pecivo
1 žlica šećera
prstohvat soli
PRIPREMA:
Sve suhe sastojke staviti u blender, preliti toplom vodom i mutiti oko 5 minuta.
Smjesu izliti u posudu, pokriti i ostaviti stajati 60 minuta.
Tavu premazati maslacem, uliti oko ½ dl smjese i peći na laganoj vatri oko 2-3 minute.
Na površini tijesta se najprije stvore mjehurići, zatim male rupice.
Palačinka je pečena kad je površina suha i spužvasta.
Druga strana palačinke se ne peče.
Palačinke slagati na kuhinjski ubrus.
Poslužiti ih prelivene medom.
Količina je dovoljna za 15 palačinki promjera 15 cm.
Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba
0 komentari:
Objavi komentar