SASTOJCI:
2 oblande za napolitanke
400 g Lino lade Jaffa
125 g čokolade za kuvanje
25 g maslaca
PRIPREMA:
1. Oblatne presecite na pola. Svaku polovinu stavite u čistu krpu koju ste namočili u toplu vodu i dobro ocedili.
2. Oblatna mora biti i sa donje i sa gornje strane istovremeno obložena mokrom krpom.
3. Nakon 10-15 minuta kad oblande omekšaju, namažite ih Lino ladom i oprezno i čvrsto zarolajte.
4. Stavite ih u frižider na 30-ak minuta da se stisnu pa ih isecite na rolnice dužine 4-5
cm.
5. Maslac u posudici rastopite i dobro zagrejte. Sklonite ga sa vatre, dodajte natrganu čokoladu i kašikom mešajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi i ne postane glatka
6. Rolice do pola umočite u otopljenu čokoladu, pa ih složite na rešetku ili pek papir da
se čokolada stisne.
POSLUŽIVANJE:
Kad se čokolada stisnula, spremne su za posluživanje.
SAVET
Zbog lakšeg mazanja Lino ladu Jaffa možete pomešati sa 200 ml slatke pavlake istucenog u šlag.
Izvor: hotgamecritics.blogspot.ba
0 komentari:
Objavi komentar