srijeda, 7. prosinca 2016.

POSNI RUČAK

IMG_3415




Sastojci :

1 veća tikvica
2 šargarepe
2 krompira
1 veća glavica crnog luka
1 kašika suvog začina
50 ml ulja
1/2 kašike sitne, mlevene paprike
1 kašika brašna

Priprema:
Iseckati sitno crni luk pa ga na ulju i sa malo vode prodinstati.

Dodati iseckanu šargarepu i krompir, naliti vode da ogrezne, dodati suvi zalin i ostaviti da se kuva.

Kada bude na pola kuvano dodati očišćenu i iseckanu tikvicu na kockice.

Naliti još vode, da sve bude preliveno, dodati papriku i ostaviti da se kuva dok sve ne bude kuvano.

Kad sve bude skuvano, dodati vode, da opet sve bude fino u tom soku od kuvanja, pa razmutiti kašiku brašna sa malo vode i zaliti.

Ostaviti još 5 minuta da lagano kuva pa skloniti sa vatre.

Po želji zaliniti sa mirodjijom i peršunovim listom.

Fileti soma ili oslića:

1 kg fileta
soli po ukusu
2 kašike brašna
3 kašike prezle
2 kašike susama
peršun



Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Pouljiti tepsiju.

Filete odlediti, posušiti, iseći i posoliti.

Svaki komad uvaljati u kombinaciju brašna, prezle, susama i peršuna.

Poslagati u tepsiju i staviti da se peče sat vremena.

Videćete kad je gotovo, kad postane braonkaste boje.

Ruska salata i kombinacija krompira i šargarepe i graška.

Jednu kesu povrća za rusku salatu skuvati.

Skuvati i 4 krompira.

Podeliti. 2 krompira iseckati na kockice, dodati pola skuvanog i ocedjenog povrća za rusku salatu, preliti maslinovim uljem i prešunom, dodati suvi zalin i promešati.

Ostala dva krompira izrendati, dodati preostalu polovinu skuvanog povrća, dodati soli po ukusu, 100 gr posnog majoneza i sve promešati.

Salatu pravite tako što iseckate pola krastavca, dva paradajza i pola zelene salate, zalinite sa solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu.



Prijatno. http://domacirecepti.net

0 komentari:

Objavi komentar