srijeda, 7. prosinca 2016.
Home »
» POSNI RUČAK
POSNI RUČAK
Sastojci :
1 veća tikvica
2 šargarepe
2 krompira
1 veća glavica crnog luka
1 kašika suvog začina
50 ml ulja
1/2 kašike sitne, mlevene paprike
1 kašika brašna
Priprema:
Iseckati sitno crni luk pa ga na ulju i sa malo vode prodinstati.
Dodati iseckanu šargarepu i krompir, naliti vode da ogrezne, dodati suvi zalin i ostaviti da se kuva.
Kada bude na pola kuvano dodati očišćenu i iseckanu tikvicu na kockice.
Naliti još vode, da sve bude preliveno, dodati papriku i ostaviti da se kuva dok sve ne bude kuvano.
Kad sve bude skuvano, dodati vode, da opet sve bude fino u tom soku od kuvanja, pa razmutiti kašiku brašna sa malo vode i zaliti.
Ostaviti još 5 minuta da lagano kuva pa skloniti sa vatre.
Po želji zaliniti sa mirodjijom i peršunovim listom.
Fileti soma ili oslića:
1 kg fileta
soli po ukusu
2 kašike brašna
3 kašike prezle
2 kašike susama
peršun
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Pouljiti tepsiju.
Filete odlediti, posušiti, iseći i posoliti.
Svaki komad uvaljati u kombinaciju brašna, prezle, susama i peršuna.
Poslagati u tepsiju i staviti da se peče sat vremena.
Videćete kad je gotovo, kad postane braonkaste boje.
Ruska salata i kombinacija krompira i šargarepe i graška.
Jednu kesu povrća za rusku salatu skuvati.
Skuvati i 4 krompira.
Podeliti. 2 krompira iseckati na kockice, dodati pola skuvanog i ocedjenog povrća za rusku salatu, preliti maslinovim uljem i prešunom, dodati suvi zalin i promešati.
Ostala dva krompira izrendati, dodati preostalu polovinu skuvanog povrća, dodati soli po ukusu, 100 gr posnog majoneza i sve promešati.
Salatu pravite tako što iseckate pola krastavca, dva paradajza i pola zelene salate, zalinite sa solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu.
Prijatno. http://domacirecepti.net
0 komentari:
Objavi komentar