petak, 23. prosinca 2016.

RECEPT ZA ŽUTU PILETINU SAM NAČILA OD MAME I DO DANAS JE NEZAMJENJIV

14485107_958376937625335_8600953815427152444_n



SASTOJCI :
1 cijelo manje pile
2 bjeljanjka
125 g sitne kukuruzne krupice(palente)
1 m.ž blažeg čilija u prahu
1/2 m.ž kurkume
sol,papar
3 v.ž soka od limuna

PRIPREMA:
Piletinu izrežite na komade,isperite,osušite kuhinjskim papirom i skinite kožu(krilcima nisam skidala),posolite.U dubokom tanjuru istući oba bjeljanjka.U drugom tanjuru izmiješati palentu,čili,kurkumu sol i papar.




Meso najprije umoči u bjeljanjke a zatim uvaljati u smjesu od palente i začina.Piletinu staviti u pleh obložen pek-papirom i poškropiti s malo ulja.Peći na 200 stupnjeva oko 20 minuta,tada meso pokapati sa sokom od limuna i peći još 20 minuta.

Piletina je pečena kad počne istjecati čista tekućina,nakon što ubodete meso nožem.Poslužiti uz prilog po želji.



izvor: http://receptinabrzinu1.blogspot.ba/

0 komentari:

Objavi komentar