petak, 23. prosinca 2016.

TAČKA NA “I” TORTA: SVI KOJI SU JE PROBALI OSTALI SU ODUŠEVLJENI








SASTOJCI:
2 jaja L veličine
100 g maslaca sobne temperature
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
80 g glatkog brašna
15 g kakaa
1 žličica praška za pecivo
50 g naribane tamne čokolade (barem 50% kakaa)

Svijetla krema:
300 g bijele čokolade
125 ml – 1/8 l vrhnja za šlag*
500 g svježeg sira (40%)
375 ml – 3/8 l vrhnja za šlag
2 šlagfixa

Tamna krema:
200 g tamne čokolade (minimum 50% kakaa)
125 ml – 1/8 l vrhnja za šlag*
120g svježeg sira (40%)
187,5 ml – 3/16 l vrhnja za šlag
1 šlagfixa



PRIPREMA:

1. Kalup za torte promjera 26cm obložiti papirom za pečenje.

2. Pjenasto umutiti maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Umiješati jedan po jedan žumanjak. Pomiješati brašno, prašak za pecivo, kakao i čokoladu.

Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.

Snijeg i mješavinu brašna, kakaa i čokolade naizmjence dodavati u tijesto.


3. Smjesu izliti u kalup za torte, te poravnati. Zagrijati pećnicu i peći oko 25 minuta na 180°C. Biskvit ostaviti da se hladi u kalupu.

4. Kad se biskvit ohladio, izvaditi ga iz kalupa i prerezati na pola.
Jednu polovicu biskvita (rezana strana prema gore) položiti na tanjur za torte. Obložiti ga kalupom za torte promjera 26cm koji ste obložili trakom papira za pečenje (82cm x 6).

5. Natrgati bijelu čokoladu i sa vrhnjem za šlag* je otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati u otopljenu čokoladu. Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi od sira i staviti na hlađenje

6. Natrgati tamnu čokoladu i sa vrhnjem za šlag* je otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati u otopljenu čokoladu. Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi od sira i staviti na hlađenje

7. Polovinu bijele kreme i cijelu tamnu kremu staviti u vrećice za ukrašavanje s ravnim nastavkom (10mm promjer).

8.Tamnom kremom napraviti krug uz rub obruča. Zatim uz taj krug napraviti krug svijetlom kremom. Naizmjence raditi krugove tamnom i svijetlom kremom dok se ne pokrije kompletan biskvit.

9. Za drugi sloj kreme ponoviti isti postupak, početi s vanjske strane prema centru biskvita i iznad tamne kreme raditi krug svijetlom kremom, a iznad svijetle kreme raditi krug tamnom kremom, dok se ne napravi drugi sloj kreme. Prekriti drugom polovicom biskvita.

10. Ostatak svijetle kreme staviti u vrećicu za ukrašavanje, pa po torti raditi male točkice. Tortu preko noći staviti da se ohladi. Ujutro skinuti obruč i odlijepiti papirnu traku. Rub torte ukrasiti čokoladnim srcima ili čokoladnom ogradicom.



Izvor: receptinadlanu.info

0 komentari:

Objavi komentar