nedjelja, 18. prosinca 2016.

ŠPANSKI VJETAR: DEFINITIVNO JEDAN OD NAJBOLJIH KOLAČA

ŠPANSKI-VJETAR-Definitivno-jedan-od-najboljih-kolača




SASTOJCI

Kora
8 bjelanjaka
450gr šećera
8 žumanjaka
12 kašika šećera u prahu
250 gr. margarina
15 kašika oraha



PRIPREMA

Bjelanjke dobro umutiti sa šećerom.Tepsiju obložiti pek-papirom i izliti umucene bjelanjke…peći na 120 stupnjeva oko sat vremena.
Žumanjke sa šećerom mutiti na pari, kad je gotovo malo prohladiti i dodati izrađen margarin i orahe.
Koru izrezati na tri jednaka dijela i filovati…preko kolača možete umutiti 2 šlag pjene ili kreme ili samo posuti orasima.



Izvor: http://jednostavnikolaci23.blogspot.com/

Related Posts:

  • BRZA KREM TORTA ZA 10 MINUTA….MMMMMSOČNA!!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 1 ½ l mleka 5 pudinga od čokolade 1 mlečnu čokoladu 250 gr margarina 250 gr šećera u prahu 300 gr petit beure keksa 150 gr mlevenog kakao plazma keksa 7… Read More
  • SAVRŠEN DORUČAK BEZ PO MUKE…DJECA ĆE SE BAŠ OVOME OBRADOVATI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci Za tijesto: 500 g bijelog krumpira 120 g brašna 30 g svinjske masti (ili maslaca) 1 jaje 4 češnja češnjaka 1 čajna žličica sjeckanog vlasca – sol, po že… Read More
  • BRZI ZEBRA KOLAČ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dvobojni biskvit i čokoladna krema…. Sastojci Biskvit: 4 jaja L veličine 120 g šećera 375 g glatkog brašna 250 ml ulja 150 ml vruće vode 1 ipo žličica praška za pe… Read More
  • JEDNOSTAVNE POHANE PALAČINKE! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI 15 palačinki FIL 200g šunke 150g gaude 3 trokuta zdenka sira 200ml majoneze 200ml kiselog vrhnja sol i papar 1 jaje smjesa za paniranje (adsbygoogle… Read More
  • O OVOJ TORTI SVI PRIČAJU MORATE JE PROBATI SASTOJCI ZA TORTU 1. red – lješnjaci: 15 dag lješnjaka (prepečeni, oguljeni, krupno nasjeckani) 2. red – biskvit: 6 bjelanjaka 6 žlica šećera 6 žlica brašna Krema (žuta i čokoladna): 6 žumanjaka 10 dag šećera 2 pudinga od v… Read More

0 komentari:

Objavi komentar