utorak, 20. prosinca 2016.

UKUSAN RUČAK NA BRZINU…KOLEGICA DANAS DONIJELA NA POSAO I MRVICE SE POJELE





Sastojci
Za osnovu

1 kg krumpir
1 jaje
1 zlicica so
100 gr. kaskaval (to je vrsta sira)
100 gr. purece sunke
2 zlice mleka
20 gr. margarin
zeleni dio mladog luka – (perca od luka)
Za paniranje
1 jaje
2 kasike mleka
po potreba hljebne mrvice (prezla)

Priprema
1.
Narezati sitno na kockice kaskaval i sunka, kao i zeleni dio mladog luka, – perje.

2.
Skuvati krumpir, oljustite i dok je vruc istisnite kroz presu.



3.
Dodajte mu malo margarina, so , dve kasike mleka i izmesajte … kad se malo ohladi dodajte jaje, narezanu sunku, kaskaval i pera od mladog luka – izmesajte.

4.
Od dobivenu smesu napravite loptice u velicini koju vi zelite.
5.
Za paniranje izmutite to jedno jaje sa 2 zlice mleka, pa stavite spremljene polpete u jaje, zatim u prezlu i przite – ako volite mozete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u prezlu…

Posluživanje
Ovo je odlican dodatak jela, a takodje i za meze.

Dobar vam tek.



coolinarika.com

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar