četvrtak, 8. prosinca 2016.

ZGODNO NAPRAVITI ZA DORUČAK ILI RUČAK, MOŽE SE DRŽATI U ZAMRZIVAČU I PO POTREBI VADITI I PEĆI.





SASTOJCI:

Kore
1/2 kg gotovih kora




Punjenje
1/2 kg sitnog sira
125 gr otopljenog margarina
3 kom. jaja
1/2 kesice praška za pecivo
1 dl mineralne mode
2 kaf. kašičice soli


Premazivanje
1 jaje


PRIPREMA:


1. Sir sjediniti sa žumancima, prašak za pecivo, so, mineralna voda, otopleni margarin i na kraju pena o belanaca.


2. Dve kore staviti na radnu ploču i na njih staviti oko 2 kašike dobijene smese koj treba podjednako razmazati četkicom po celoj površini, zatim slagati po jednu koru i svaku mazati na isti način.





3. Kada je utrošen sav materijal uviti kore kao rolat i staviti na najlon foliju upakovati i u zamrzivač.


4. Pre pečenja izvaditi zamrznuti rolat i ostaviti jedno sat vremena na sobnoj temperaturi da malo popusti da se može seći nožem na šnite širine oko 2 cm


5. Položiti ih u pleh na sečenu stranu, premazati ulupanim jajetom i peći na 180-200C oko 20 minuta.



POSLUŽIVANJE:


Na ovaj način spsremam nama da bude u rezervi pa kad treba spremiti ručak na brzinu samo izvadim i dok skuvam neku čorbicu ovo se već može peći.


Inače, pošto u 1/2 kg kora bude po 18 listova, podelim ih na tri dela i pravim tanje rolatiće koji su zgodni za poslužiti goste.








Izvor: receptinadlanu.info

0 komentari:

Objavi komentar